Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Δελτίο Τύπου της AEGEAN FLYING DOLPHINS σχετικά με την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των Βορείων Σποράδων

κ. Πρεβεζάνο Δημήτριο-Δήμαρχο Σκιάθου
Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής-κ. Παναγιώτη Κουρουπλή
Υφυπουργό – κ. Νεκτάριο Σαντοριναίο

Κύριε Δημάρχε,
Διαβάσαμε με μεγάλη προσοχή την από 04.02.2017 επιστολή σας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα την συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των Βορείων Σποράδων.

Επίσης παρακολουθήσαμε την τόσο “εντυπωσιακή” ομιλία σας προς το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και τις αναρτήσεις των τοπικών διαδικτυακών μέσων που αναπαρήγαγαν το εντυπωσιακό σόου με εικόνα ήχο και γραπτό λόγο όπου περιγράφονταν η “οργή” σας κατά του “ΕΡΑΤΩ” που τόσα πια δεινά προκάλεσε στο νησί σας ώστε προτείνατε στους άλλους δημάρχος των νησιών να αποστείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Ναυτιλίας που να απαγορεύει την άδεια σε ταχύπλοα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση (ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΤΣΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ. ΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ; ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ). Υλοποιώντας μάλιστα αυτή τη σκέψη σας αποστείλατε πρώτος την πιο πάνω επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σηκώνοντας το λάβαρο της επανάστασης.

Στην επιστολή σας κ. Δήμαρχε κολακεύετε μεν τον κ. Υπουργό για την σημαντική πρωτοβουλία του για την ενίσχυση των συγκοινωνιακών αναγκών των νησιών, αναφέρεσθε στο αερόδρομιο που διαθέτει η Σκιάθος, εύχεσθε μεταξύ άλλων να μπορούσε να ανοίξει η αεροπορική γραμμή Θεσσαλονικής – Σκιάθου και να υπάρξει συντονισμός ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων. Η ουσία όμως της επιστολής είναι να στρέψετε τα πυρά κατά του “ΕΡΑΤΩ” και όχι μόνος αλλά ξεσηκώνοντας και τους άλλους δημάρχους ώστε η δυσφήμιση του πλοίου να είναι συντονισμένη και το αποτέλεσμα των ενεργειών σας θετικό να φύγει το πλοίο από το νησί σας ν’ αφήσει το δρόμο ανοικτό στα πλοία ανταγωνίστριας εταιρείας, την οποία δεν παραλείπετε να αναφέρετε κατ’ επανάληψη.

Αν το πλοίο, όπως μόνο εσείς λέτε, δεν σας ωφέλησε όσο θέλατε δεν φταίμε εμείς αλλά μία συντονισμένη εκστρατεία που ασκείται από συγκεκριμένη ομάδα του νησιού σας. Εμείς, όπως και όλοι στο νησί της Σκιάθου, εκείνο που ξέρω πολύ καλά είναι ότι τουλάχιστον το πλοίο δεν σας έβλαψε που να διακαιολογεί το μένος σας εναντίον του.

Έτσι “οργισμένε” κ. Δήμαρχε για σας κανένα άλλο πλοίο δεν είναι καλό εκτός του FLYING CAT και το ΣΚΙΑΘΟΣ ΕΞΠΡΕΣ (ήθελε η νύφη να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει).

Κύριε Δήμαρχε, με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μας τόσο ουσιαστικού όσο και δικονομικού σας δηλώνουμε ότι με τα όσα ψευδή εν γνώσει σας διαδώσατε σε βάρος της εταρείας και του πλοίου μας με την ως άνω επιστολή και ομιλία σας βλάψατε ανεπανόρθωτα την τιμή και την υπόληψή μας για τους παρακάτω ενδεικτικά αναφερόμενους δύο λόγους.

Πρώτον διότι ενώ στην αρχή προσπαθείτε να κολακέψετε τον κ. Υπουργό, στη συνέχεια τον προσβάλετε ασύστολα βάλοντας τόσο εναντίον του αφού και αυτός συναινεί στην δρομολόγηση “μη αξϊόπλοων πλοίων” μετά από ανάλογες εισηγήσεις θεσμικών οργάνων όσο και κατά των Υπηρεσιών αξιολόγησης του Υπουργείου του που επιθεωρούν το πλοίο ή το δρομολογούν. Εσείς όλα αυτά τα μηδενίζετε καθώς των υπηρεσιών και οργάνων αυτών πολιτικός προϊστάμενος είναι ο κ. Υπουργός.

Δεύτερος λόγος είναι ότι το πλοίο κατά το μήνα Ιανουάριο έκανε 16 δρομολόγια και όχι 3 με 4. Παρέμεινε εκτός δρομολογίων μόνο μία ημέρα λόγω βλάβης και τις υπόλοπες λόγω καιρικών συνθηκών αφού οι Λιμενικές Αρχές απαγόρευαν τον απόπλου. Την ακρίβεια των στοιχείων αυτών αναζητήστε την στο Λιμενικό Ταμείο που προϊστασθε (ούτε αυτό δεν κάνατε) καθώς και στις Λιμενικές Αρχές και μην βγαίνετε να κάνετε δηλώσεις δημοσίως μόνο για να προκαλέσετε εντύπωση χωρίς τα στοιχεία που παραθέτετε να είναι αληθή. Σημειώστε ότι η εταιρεία μαςγια κοινωνικούς λόγους διατήρησε τα δωρεάν εισιτήρια που είχαν χοηργηθεί από την HSW για όσους συντοπίτες σας έχουν ανάγκη και ανήκουν σε ειδικές ομάδες κι άλλαξε τις ώρες αναχώρησης και άφιξης σε συγκεκριμένες ημέρες για να εξυπηρετήσει τους Αθλητικούς Συλλόγους της Σκιάθου και της Σκοπέλου.

Με το να επικαλείσθε διαρκώς πόσο καλά είναι τα πλοία της ανταγωνίστριας σε εμάς εταιρείας όπως η πλοιοκτήτρια εταιρεία του FLYINGCAT, δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να στρώνετε το δρόμο σε αυτήν βλάπτοντας ανεπανόρθωτα τα επιχειρηματικά μας συμφέροντα κατά τρόπο απολύτως παράνομο και αντισυμβατικό.

Καθώς η μόνη αλήθεια είναι ότι δεν διώξαμε εμείς το FLYINGCAT όπως επιχειρείτε να παρουσιάσετε αλλά το πλοίο διέκοψε τα δρομολόγιά του για να μην μπαίνει μέσα οικονομικά όπως και την προηγούμενη χρονιά όπου δεν είμασταν στη γραμμή και το οποίο σας διαβεβαιώνουμε ότι με την αύξηση της επιβατικής κίνησης θα επανέλθει. Κατά πληροφορίες μας μάλιστα έχει ήδη ζητήσει να επανέλθει από 10.04.2017 μέχρι 24.09.2017. Την 24.09.2017 δεν θα το διώξουμε πάλι εμείς, την έχουν ζητήσει από μόνοι τους.

Τέλος κ. Δήμαρχε καλό θα ήταν να περιορισθήτε στα κύρια αυτοδιοικητικά σας καθήκοντα που τα γνωρίζετε καλύτερα. Ρυθμίστε τα θέματα καθαριότητας των παραλίων, των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, των Δημοτικών έργων της περιοχής σας, στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ και ότι άλλο θα βοηθούσε το υπέροχο νησί σας και αφήστε τα θέματα αξιοπλοϊας των πλοίων να τα κρίνουν οι ειδικοί με τους ελέγχους τους και όχι εσείς που δεν έχετε γνώση του αντικειμένου και άγνωστο γιατί κάνετε δηλώσεις που σας εκθέτουν.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,668ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα