Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Δελτίο Τύπου της Σ.Ε.Ε.Ν. σχετικά με την απεργία της Π.Ν.Ο.

Προς μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε με το πομπώδους ύφους Δελτίο Τύπου της ΠΝΟ για την παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων για 48 ακόμα ώρες με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης αλλά και με απειλές για την εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών σύμφωνα με τον Ν 4256/14 για τη δρομολόγηση πλοίου «για τη διασφάλιση της απαραίτητης Ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας όταν προκύπτουν επείγουσες κοινωνικές ανάγκες ή ανάγκες οι οποίες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Ο Σύνδεσμός μας και οι Ακτοπλοϊκές Εταιρείες μέλη μας τιμούν τους Έλληνες ναυτικούς οι οποίοι αποκλειστικά στελεχώνουν τα πλοία μας και προσφέρουν χωρίς καμία αμφιβολία εξαιρετικές υπηρεσίες για την ανάπτυξη των νησιών μας, την οικονομία της Χώρας μας και την προάσπιση των Εθνικών μας συμφερόντων.

Όσον αφορά το «δίκαιο» του αιτήματος της ΠΝΟ για αυξήσεις με αναδρομικό χαρακτήρα, πρέπει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της δεκαετίας 2010-2019 η χώρα έζησε μια πτώση του ΑΕΠ κατά 22% και οι μισθοί της ΓΣΕΕ μειωθήκαν κατά 21%, ενώ οι απολαβές των ναυτικών μας αυξήθηκαν κατά 5%.

Επίσης τη διετία 2020-2021 η ακτοπλοΐα κατέγραψε τις υψηλότερες ζημίες των τελευταίων δεκαετιών λόγω της υγειονομικής κρίσης, της πτώσης της κίνησης και των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παρόλα αυτά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ, ο Σύνδεσμός μας πρότεινε αυξήσεις τόσο για το 2021 όσο και για το 2022 οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές.

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου ο Σύνδεσμος μας επανήλθε με νεότερη βελτιωμένη πρόταση και ζητήσαμε άμεση συνάντηση με την ΠΝΟ με σκοπό τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Αντί άλλης απαντήσεως η ΠΝΟ αποφάσισε την παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων και τη διακοπή των θαλάσσιων συγκοινωνιών της Χώρας καθώς και αυτών της γραμμής Ελλάδας Ιταλίας για τέσσερις συνολικά ημέρες αδιαφορώντας για τις συνέπειες και τις επιπτώσεις από αυτή την ενέργεια.

Ελπίζοντας ότι η ΠΝΟ έχει κατανοήσει τις σοβαρές συνέπειες της διακοπής των θαλάσσιων συγκοινωνιών, την καλούμε για μία ακόμα φορά για τη συνέχιση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και τη ματαίωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,787ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα