Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Ναυπηγείων Περάματος σχετικά με το Master Plan του Ο.Λ.Π.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 09.10.2019 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑSTER PLAN ΤΟΥ ΟΛΠ Α.Ε Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

OXI ΣΕ ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.

Η ΕΣΑΛ και η  Κυβέρνηση έχουν  χρέος και οφείλουν να προστατεύσουν  τα δικαιώματα  και την ομαλή λειτουργία των Ναυπηγείων Περάματος και Σαλαμίνας στις εγκαταστάσεις των οποίων δραστηριοποιούνται περί τις 450 δορυφορικές επιχειρήσεις και ένας συνολικός αριθμός   16.000 εργαζομένων.

Στην 79η  /01.07.2019 Συνεδρίαση της, η ΕΣΑΛ απέρριψε την πρόταση του ΟΛΠ για ΧΡΗΣΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ στις Ζώνες ΣΤ΄(Δραπετσώνα) και ΙΒ΄(Ναυπηγοεπισκευαστική Βάση Περάματος) ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ, επικαλούμενη τους Νόμους 3325/2005 Κι 4404/2016 (Σύμβαση Παραχώρησης).

Ως εκ  τούτου παρά το γεγονός ότι το θέμα έχει ερμηνευθεί και  λυθεί  αμετάκλητα, συντηρείται μία ″παραφιλολογία″ επί του θέματος. Η ΕΣΑΛ καλείται να εμμείνει στις απόψεις της και να μην αφήσει  αίολα σημεία…….. στις ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ που αφορούν την Ναυπηγοεπισκευαστική Βάση Περάματος (Περιοχή ΟΛΠ)  και την  ΣΤ΄(Δραπετσώνα).

Οι εν λόγω χώροι εδώ και περίπου   εξήντα χρόνια (60) χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ  ΓΙΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ″  και για την ίδια χρήση επιβάλλεται να συνεχίσουν .″ Επιτέλους θα πρέπει να μπει ένας φραγμός  στις ορέξεις και στην αποικιοκρατικού χαρακτήρα επεκτατική πολιτική της COSCO εις βάρος των Ναυπηγείων Περάματος –Σαλαμίνας – Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων  και των Εργαζομένων τους.

Ο Πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ναυπηγείων Περάματος

Κατσουλάκης Θεολόγος

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,680ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα