Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Διαμαρτυρία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Άνδρου – Ραφήνας

Η Άνδρος είναι ένα νησί η σύνδεση του οποίου με την ηπειρωτική χώρα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με ακτοπλοϊκές γραμμές μέσω του λιμανιού της Ραφήνας. Δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση και δεν διαθέτει αεροδρόμιο το νησί. Μετά την απαγόρευση των μετακινήσεων, η ακτοπλοϊκή εταιρία FAST FERRIES μείωσε τα δρομολόγια της μέχρι νεοτέρας και ακτοπλοϊκή GOLDEN STAR FERRIES διέκοψε οριστικά τα δρομολόγια της μετακινώντας μάλιστα το πλοίο της στο Πειραιά. Το παραπάνω γεγονός, όπως αντιλαμβάνεστε κύριοι, δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για το νησί και τους κατοίκους του. Διακόπηκε ξαφνικά και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, η ομαλή προμήθεια φαρμάκων και τροφίμων. Είναι θέμα χρόνου να ξεμείνουν τα φαρμακεία και το Κέντρο Υγείας από υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό, τα καταστήματα τροφίμων από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης κλπ. και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας και μάλιστα πριν τη μεγάλη έξαρση, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Επιπλέον, δυσχεραίνεται η μετάβαση ιδιωτών γιατρών στα ιατρεία τους στο νησί για την άσκηση των καθηκόντων τους, ενώ καθίσταται επικίνδυνη η μετακίνηση ασθενών προς την ηπειρωτική χώρα, καθώς το νησί δεν διαθέτει ούτε ΜΕΘ, ούτε Νοσοκομείο και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει βαριά περιστατικά.

Κύριε Υπουργέ Εμπορικής Ναυτιλίας,
κύριοι Εκπρόσωποι των Ναυτιλιακών Εταιρειών,
κύριοι Βουλευτές των Κυκλάδων

κάνουμε Δραματική έκκληση, τόσο στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όσο και στις Ναυτιλιακές Εταιρείες, να αποδείξουν έμπρακτα της Κοινωνική τους Ευθύνη απέναντι στους οκτώ χιλιάδες αποκλεισμένους Ανδριώτες, πριν βρεθούμε σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις.

Ο Πρόεδρος
Διαπούλης Αριστοτέλης

Τα μέλη
Λοτσάρης Δημήτρης
Λάσκαρης Δημήτρης
Σουσούδης Θεοδόσης
Καπάκης Ιωάννης

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,505ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
654ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα