Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Διευκρινίσεις από τον Υπουργό Ναυτιλίας για την δρομολόγηση των SUPERSPEED και SUPERCAT

Με αφορμή δημοσιεύματα και πληροφορίες  των ΜΜΕ για τη σύνδεση των Κυκλάδων μεταξύ τους και με τον Πειραιά, το Υπουργείο Ναυτιλίας διευκρινίζει ότι:

Στις 20 Μαρτίου 2018 οι  πλοιοκτήτριες εταιρείες του  Ε/Γ ΣΟΥΠΕΡΣΠΗΝΤ Ν.Π.12507 και του ΣΟΥΠΕΡΚΑΤ Ν.Π.125218, οι εταιρίες  «ΑΧΛΑ Ν.Ε.» και «ΠΙΣΩ ΓΥΑΛΙΑ Ν.Ε.» κατέθεσαν αίτηση για την ετήσια  δρομολόγηση των πλοίων τους από 25/05/2018 έως και την 24/05/2019  στη γραμμή  ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΙΦΝΟΣ – ΜΗΛΟΣ – ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ – ΘΗΡΑ – ΚΑΤΑΠΟΛΑ – ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ – ΝΑΞΟΣ – ΜΥΚΟΝΟΣ – ΠΑΡΟΣ – ΙΟΣ – ΘΗΡΑ – ΝΑΞΟΣ – ΠΑΡΟΣ – ΜΥΚΟΝΟΣ – ΤΗΝΟΣ – ΣΥΡΟΣ και αντιστρόφως στη γραμμή  ΣΥΡΟΣ – ΤΗΝΟΣ – ΜΥΚΟΝΟΣ – ΝΑΞΟΣ ΘΗΡΑ – ΙΟΣ – ΝΑΞΟΣ – ΜΥΚΟΝΟΣ- ΝΑΞΟΣ – ΘΗΡΑ – ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ – ΜΗΛΟΣ – ΣΙΦΝΟΣ – ΣΕΡΙΦΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Το αίτημα αφορούσε κοινό πρόγραμμα δρομολογίων, με καθημερινή αναχώρηση από τον Πειραιά στις  07:30  προς τα λιμάνια των Κυκλάδων και με άφιξη στο λιμάνι της Σύρου στις 00:30, π.μ. Εκεί το πλοίο θα διανυκτέρευε, προκειμένου να αναχωρήσει την επομένη από το λιμάνι της Σύρου στις 07.00 με προορισμούς τα λιμάνια των Κυκλάδων  και άφιξη στον Πειραιά στις 22:00. Το αίτημα προέβλεπε τα  πλοία να εναλλάσσονται στην εκτέλεση των καθημερινού κοινού προγράμματος δρομολογίων, με το ένα να  εκτελεί δρομολόγιο  από τον Πειραιά και την επομένη δρομολόγιο από τη  Σύρο και αντίστροφα το άλλο.

Το συγκεκριμένο αίτημα συζητήθηκε αρμοδίως στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), το οποίο συνεδρίασε στις 8 Μαΐου 2018 και το οποίο γνωμοδότησε   θετικά για τα δύο δρομολόγια, αλλά με  ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά και από την Σύρο στις 10:00 πμ.

Μετά την ανάρτηση της γνωμοδότησης του Σ.Α.Σ. ,  οι εταιρίες δεν απάντησαν ούτε υπέβαλαν άλλο αίτημα, σχετικό με τα δρομολόγια στις Κυκλάδες.  Δέκα ημέρες μετά, στις 18 Μαΐου 2018 υπέβαλαν διαφορετικό αίτημα για έκτακτη δρομολόγηση των δύο αυτών πλοίων, στις γραμμές  Βόλου – Βορείων Σποράδων – Θεσσαλονίκης  με επιστροφή και στη γραμμή  Βόλου – Σκιάθου, επίσης με επιστροφή. Το αίτημα αυτό αφορά μόνο το, τριών μηνών  χρονικό διάστημα, από 15 Ιουνίου 2018 έως και 9 Σεπτεμβρίου 2018. Το συγκεκριμένο αίτημα  εξετάζεται από την αρμόδια υπηρεσία.

 Υπενθυμίζεται ότι το Σ.Α.Σ είναι το αρμόδιο όργανο για τη δρομολόγηση των πλοίων, η οποία δεν μπορεί να γίνει με απευθείας ανάθεση. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δε θα είναι παρών στο Περιφερειακό Συνέδριο των Κυκλάδων, όπου ήθελε να έχει απευθείας συνομιλίες με τους αρμόδιους φορείς για το θέμα, διότι είναι υποχρεωτική η παρουσία του στα Ποσειδώνια, σε συγκεκριμένες, προκαθορισμένες συναντήσεις με ομολόγους του και με πρέσβεις ξένων χωρών. Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής συνεχίζει τις επαφές με τις εταιρίες για διευθέτηση του ζητήματος.

Photo : ellinikiaktoploia.net

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,706ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα