Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Δήμαρχος Κυθήρων: Βιώνουμε έναν ιδιότυπο αποκλεισμό από τον Πειραιά.

Ανεκτέλεστα έως τις 30 Ιουνίου θα παραμείνουν τα δρομολόγια του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη η Λασιθιώτικη Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία (ΛΑΝΕ), καθώς το πλοίο «παραμένει στην περιοχή του λιμένα Πειραιά μέχρι αποκατάστασης τεχνικής βλάβης.»

Το θέμα της παρατεταμένης ακινησίας του «Βιτσέντζος Κορνάρος» έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία των Κυθήρων και σήμερα Πέμπτη ο δήμαρχος του νησιού Ευστράτιος Χαρχαλάκης απέστειλε επιστολή με την ένδειξη «κατεπείγον» με αποδέκτες τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό την οποία κοινοποιεί στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο, στους βουλευτές Α’ Πειραιά και Νήσων και στους Δήμους Κισσάμου, Καλαμάτας και Ανατ. Μάνης.

Στην επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «από τις 2 Ιουνίου που επρόκειτο το Ε/Γ-ΟΓ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ να επιστρέψει στα εγκεκριμένα του δρομολόγια μετά από ένα μήνα ετήσιας ακινησίας, μέχρι σήμερα, το νησί των Κυθήρων και τα Αντικύθηρα, βιώνουν έναν ιδιότυπο αποκλεισμό από την έδρα της Περιφέρειας μας, τον Πειραιά, αλλά και από το Γύθειο και την Κρήτη, βασικές πηγές εσωτερικού τουρισμού για τα νησιά μας. Αιτία οι πολλαπλές (μετά την ετήσια ακινησία για συντήρηση) και αλλεπάλληλες βλάβες του πλοίου, που το κρατούν καθηλωμένο στον Πειραιά με αποτέλεσμα να ματαιώνονται καθημερινά εκατοντάδες κρατήσεις δωματίων και η τοπική κοινωνία ενός νησιού που ζει κυρίως από τον τουρισμό να καταβαθρώνεται. Ο Ιούνιος έχει σχεδόν παρέλθει και η πτώση των αφίξεων σε σχέση με πέρυσι υπερβαίνει το 10%, γεγονός που οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στις ακυρώσεις δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ».

Επίσης σημειώνει ότι «οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας υφίστανται ένα τεράστιο οικονομικό πλήγμα, χωρίς καμία απολύτως δική τους ευθύνη, ενώ και ο Δήμος μας έχει μεγάλη απώλεια εσόδων που εξαρτώνται άμεσα από τις αφίξεις επισκεπτών στο νησί μας. Επιπλέον, η τροφοδοσία των Αντικυθήρων, που εκτελείται κυρίως από την Κρήτη, παραμένει προβληματική, ενώ ήδη επέρχονται ακυρώσεις κρατήσεων ακόμα και για Ιούλιο και Αύγουστο, καθώς η εκτέλεση των δρομολογίων από τη ΛΑΝΕ παραμένει στη σφαίρα της ασάφειας».

Τέλος υπογραμμίζει ότι «θεωρούμε δεδομένο ότι πρέπει να ενημερωθούμε άμεσα και εκ των πλέον επισήμων χειλέων σχετικά με τους λόγους που κρατούν το πλοίο δεμένο στον Πειραιά. Αξιώνουμε να γνωρίζουμε το αν και πότε θα επιστρέψει το πλοίο στη γραμμή και φυσικά θεωρούμε αυτονόητο ότι ο αποκλεισμός αυτός δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε για μια επιπλέον ημέρα, αξιώνοντας από τη ΛΑΝΕ να δρομολογήσει άμεσα άλλο πλοίο στα εγκεκριμένα της δρομολόγια μέχρι την οριστική επισκευή του υπάρχοντος και την επιστροφή του στη γραμμή μας με όρους απόλυτης ασφάλειας και συντήρησης».

tovima.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,531ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
655ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα