Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Αίτημα για ακτοπλοϊκές συνδέσεις

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ζήτησε από το υπουργείο Ναυτιλίας την επιδοτούμενη σύνδεση της γραμμής Αλεξανδρούπολη –Σαμοθράκη – Λήμνο – Μυτιλήνη, μία φορά την εβδομάδα καθ’ όλο το έτος, καθώς επίσης και την αύξηση κατά δύο μήνες στην ήδη επιδοτούμενη θερινή γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη –Λαύριο.

Σύμφωνα με το Δήμο, η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι επιβεβλημένη και ιστορικά αποδεδειγμένα και τεκμηριωμένα βιώσιμη, καθόσον επί πολλές δεκαετίες υφίστατο η άνω σύνδεση με μεταφορά εμπορευμάτων, αγροτικών προϊόντων ζωοτροφών και επιβατών.

Αποτέλεσμα είχε η άνω σύνδεση να δημιουργηθούν οικογένειες με δημότες και από τα 4 μέρη και οι κοινωνίες να έχουν σημείο αναφοράς την σύνδεσή τους μέχρι και σήμερα. Η βούληση και η επιθυμία όλων των θεσμικών εκπροσώπων (περιφερειακών, δημάρχων, προέδρων επιμελητηρίων κ.λ.π.) είναι εκπεφρασμένη και μέσα από ειδικές ημερίδες. Η ύπαρξη πλοίου (αυτό που για το καλοκαίρι θα είναι μία φορά την εβδομάδα στη γραμμή Λαυρίου Αλεξανδρούπολης) καθιστά ακόμη πιο εφικτή την δημιουργία αυτής της σύνδεσης.

tornosnews.gr

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,789ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
665ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα