Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Διοικ. Συμβούλιο Σπουδαστικού Συλλόγου ΑΕΝ/Ασπροπύργου : Οι υπηρεσίες του Υπουργείου μας γνωστοποίησαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε

Στην 24ωρη  Πανελλαδική απεργία που συμμετείχαν οι σπουδαστές της ΑΕΝ/Ασπροπύργου και στην απεργιακή συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση μελών του Δ.Σ στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία εις βάρος των σπουδαστών στην ΑΕΝ/ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ συνεχίζεται ενώ τα προβλήματα οξύνονται. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου μας γνωστοποίησαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, την στιγμή που είχαμε αποστείλει τα αιτήματα μας μέσω της Διοίκησης της Σχολής την Τετάρτη 7 Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα το γραφείο του Υπουργού μας ενημέρωσε ότι δεν γνώριζαν από την αρμόδια υπηρεσία ΔΕΚΝ την ύπαρξη του διεκδικητικού πλαισίου του συλλόγου, ενώ τα προβλήματα είναι διαχρονικά, παραμένουν και συνεχώς οξύνονται.

Οι σπουδαστές της ΑΕΝ/Ασπροπύργου καθημερινά βιώνουμε την υποβάθμιση των σπουδών και του μέλλοντος μας. Το υπουργείο Ναυτιλίας και οι υπηρεσίες του παρότι αποφάσισαν και πραγματοποιήθηκε η έναρξη των μαθημάτων της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς από τον Οκτώβρη, μέχρι σήμερα σε πολλά μαθήματα δεν έχουν δοθεί βιβλία ενώ βρισκόμαστε παραμονές εξετάσεων προόδων.

Ταυτόχρονα παραμένουν οι ελλείψεις σε καθηγητές,  υλικοτεχνική υποδομή. Επιπλέον πρόσθετο οικονομικό βάρος στην καθημερινότητα μας, αποτελεί η μη χορήγηση φοιτητικού πάσο για μειωμένο εισιτήριο  στα ΜΜΜ.

Το σύνολο των προβλημάτων το οποίο καταγράφεται και στο διεκδικητικό μας πλαίσιο αποτελεί την στρατηγική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και οι ηγεσίες του ΥΝΑ προωθώντας την υποβάθμιση των σπουδών μας προς όφελος των τρωκτικών της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης και των εφοπλιστών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους σπουδαστές να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας διεκδικώντας σπουδές στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας. Για να ανταποκρίνονται οι γνώσεις μας με τις νέες τεχνολογίες, για να εξυπηρετούν τα δικές μας ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,402ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
647ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα