Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Δράση Ο.Λ.Η. για την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού Ακτών 21 Σεπτεμβρίου 2022

Η 21 Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως  Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών, η οποία σηματοδοτείται με εθελοντικούς καθαρισμούς σε ακτές και θάλασσες.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου δεν περιμένει την συγκεκριμένη Παγκόσμια Ημέρα για να προβεί σε αντίστοιχη δράση αφού δείχνει έμπρακτα  το σεβασμό του με την εφαρμογή μέτρων και την εφαρμογή προγραμμάτων για την προστασία και ορθή  διαχείριση του περιβάλλοντος.

Για την ανάπτυξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης,  το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 ο Οργανισμός  Λιμένος Ηρακλείου σε συνεργασία με την άκρως ευαισθητοποιημένη εθελοντική ομάδα σε θέματα περιβάλλοντος  Save your Hood, πραγματοποίησαν τον καθαρισμό της παράκτιας ζώνης  του λιμένος Ηρακλείου.

Με σύνθημα « Όχι Σκουπίδια σε θάλασσες και Ακτές» και επανδρωμένοι με τον κατάλληλο εξοπλισμό συνέλλεξαν πλήθος από σακούλες σκουπιδιών κατά κύριο λόγο πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, αποτσίγαρα, χαρτιά, σακούλες αλλά και αλουμινένιες συσκευασίες αναψυκτικών, καλαμάκια, κ.α. και οδηγήθηκαν προς ανακύκλωση.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου  ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της δράσης που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση του θεσμού του εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,033ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
641ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα