Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Δρομολογήθηκε η αξιοποίηση του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης στο Παλαιό Φάληρο

Το πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής για δημιουργία χώρου ανάδειξης της ναυτοσύνης των Ελλήνων παίρνει σάρκα και οστά.

O Δήμος Παλαιού Φαλήρου χαιρετίζει την υπογραφή του Μνημονίου Αξιοποίησης του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης που υπεγράφη από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Πρόεδρο της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΚΥΚΛΩΨ κ. Αναστάσιο – Άρη Θεοδωρίδη, με σκοπό την δημιουργία στην έκταση, χώρου προβολής και ανάδειξης της διαχρονικής σχέσης των Ελλήνων με τη θάλασσα.

Στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρέστησαν οι κ.κ. Ιωάννης Ζερβάκης, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού με αντικείμενο τη συνέργεια του Κράτους με την Κοινωνία των Πολιτών και την παρακολούθηση μεγάλων έργων που χρηματοδοτούνται από ιδρύματα και φορείς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ Αντιπτεράρχος Ιωάννης Γκοντικούλης και ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναυάρχος Γεώργιος Καμπουράκης ενώ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας εκπροσώπησε με την παρουσία του, ο Διευθυντής του Γραφείου του Αθανάσιος Βάλαρης.

Στόχος της δράσης είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου όπου θα προβάλλεται η ναυτική τέχνη του λαού μας, η παράδοση και το μέλλον της Eλληνικής ναυτοσύνης, η στενή σχέση του Έλληνα με τη θάλασσα αλλά και η προσπάθεια όλων των Ελλήνων που έχουν στην πορεία του χρόνου αγκαλιάσει με την επαγγελματική ή ερασιτεχνική δράση τους το υγρό στοιχείο.

Η όλη προσπάθεια στηρίζεται από τα αρμόδια υπουργεία και τον κόσμο της ελληνικής ναυτιλίας ενώ η αξιοποίηση της έκτασης και η δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου προβολής της ιστορίας του Ελληνικού πολεμικού και εμπορικού ναυτικού αποτελούσε πάγιο αίτημα τόσο της Δημοτικής Αρχής Διονύση Χατζηδάκη όσο και της νυν Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΥΚΛΩΨ έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθώς και με τα Υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού & Αθλητισμού για την επιτυχημένη αποκατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά στο Δήμο Κηφισιάς, έργο του οποίου το κόστος χρηματοδοτήθηκε από τον ιδρυτή της ΚΥΚΛΩΨ, Δραμινό εφοπλιστή κ. Αναστάσιο – Άρη Θεοδωρίδη.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ευχαριστεί δημόσια την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών και εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες του στον κ. Αναστάσιο – Άρη Θεοδωρίδη και στα στελέχη της ΚΥΚΛΩΨ για την σημαντική παρέμβαση που δρομολογείται.

Επί Δημαρχίας Διονύση Χατζηδάκη

Το Πάρκο Ναυτικής παράδοσης έχει έκταση 14 στρέμματα και εξωραϊστηκε επί δημαρχίας Διονύση Χατζηδάκη το 2018.

Όπως είχε δηλώσει τότε στο vimaonline.gr  “το Άλσος Ναυτικής Παράδοσης, ήταν ένα κατ’ ευφημισμό πάρκο. Ήταν γεμάτο βρωμιές, ξεραμένα δένδρα και θάμνους. Λόγω του ότι έρχονται εδώ πάρα πολλοί άνθρωποι κάθε μέρα, προκειμένου να επισκεφθούν το θωρηκτό Αβέρωφ και τα άλλα ιστορικά πλοία μας, αποφασίσαμε πως, όλη η έκταση πρέπει να εξωραϊσθεί. Επειδή το Πολεμικό Ναυτικό δεν μπορούσε να διαθέσει τα χρήματα για να υλοποιηθεί το έργο αυτό, αναλάβαμε εμείς ως Δημοτική Αρχή να δώσουμε την λύση και αυτό το πέτυχα καταφεύγοντας στην μέθοδο της χορηγίας.

Στην έκταση των 14 στρεμμάτων τοποθετήθηκαν μηχανισμοί αυτομάτου ποτίσματος, ειδικοί κατεονιστήρες , δημιουργήθηκαν όμορφα δρομάκια και στόχος μου είναι αυτό το έργο, ολοκληρωμένο πια, να συνάδει με τον πραγματικό του τίτλο, “Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης”.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,648ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
659ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα