Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Δρομολογούνται οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση των 10 περιφερειακών λιμένων. Παρουσιάστηκαν οι μελέτες

Δρομολογούνται οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση των 10 περιφερειακών λιμένων. Tο πρώτο σκέλος της στρατηγικής μελέτης βιωσιμότητας των λιμένων παρουσιάσθηκε, από το ΤΑΙΠΕΔ, στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Κύριο αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα ευρήματα μελέτης που εκπόνησαν οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ για τις εναλλακτικές αξιοποίησης των 10 περιφερειακών λιμένων και η αξιολόγησή τους, συνεκτιμώντας τις τεχνικές προδιαγραφές, τις υφιστάμενες υποδομές, τις προοπτικές ανάπτυξης κάθε λιμανιού ξεχωριστά, καθώς και το ενδιαφέρον υποψηφίων επενδυτών για έκαστο εξ αυτών.

Οι μελέτες αξιολόγησης υποδεικνύουν ποιο μοντέλο θα ακολουθηθεί κατά περίπτωση (υπο-παραχώρηση, πλήρης παραχώρηση, πώληση μετοχών).

Ο κ. Πλακιωτάκης, στο πέρας της σύσκεψης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα πρώτα, θετικά, όπως τα χαρακτήρισε, συμπεράσματα, αναφορικά με την αξιοποίηση των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας και ζήτησε από το ΤΑΙΠΕΔ να επισπευσθούν οι αναγκαίες διαδικασίες, ώστε εντός του επομένου έτους να δρομολογηθούν οι πρώτοι διαγωνισμοί.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει εκ νέου σύσκεψη με την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η σειρά προτεραιότητας και το χρονοδιάγραμμα αξιοποίησης των λιμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα περιφερειακά λιμάνια που θα αξιοποιηθούν είναι της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Ηγουμενίτσας, ενώ επόμενο βήμα αποτελεί η τροποποίηση του νόμου 4597, ώστε να καλύπτει τις εναλλακτικές προτάσεις αξιοποίησης.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Άρης Ξενόφος και κ. Ριχάρδος Λαμπίρης αντίστοιχα.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα