Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Δύσκολο εγχείρημα η κρουαζιέρα για Κύπριους-Πουλήθηκε το SALAMIS FILOXENIA

Την ώρα που όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εντείνουν τις προσπάθειες τους για να καταστεί η Κύπρος προορισμός κρουαζιέρας αλλά και για να αξιοποιηθεί επαρκώς το νέο τερματικό επιβατών στο νέο λιμάνι Λεμεσού, η χώρα πλέον δεν διαθέτει κανένα κρουαζιερόπλοιο με σημείο αναχώρησης το λιμάνι Λεμεσού.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας Salamis για πώληση του γνωστού πλοίου Salamis Filoxenia, σημαίνει παράλληλα πως πλέον δεν υπάρχουν κρουαζιερόπλοια με αφετηρία την Κύπρο. Βέβαια, η Salamis εξέφρασε την πρόθεση της να μελετήσει το ενδεχόμενο αγοράς νέου πλοίου, ωστόσο, λόγω και του σημαντικού κόστους που συνεπάγεται μία τέτοια αγορά τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Το γεγονός πως η εταιρεία εκτιμά πως από την πώληση θα καταγράψει κέρδος 3.9 εκατ. ευρώ, ενδεχομένως και να καταδεικνύει πως η πρόταση που της έγινε ήταν ιδιαίτερα συμφέρουσα και γι’ αυτό και την αποδέχθηκε.

Παλαιότερα, κρουαζιέρες από Κύπρο πραγματοποιούσε και ο Όμιλος Louis, οι περισσότερα ενδεχομένως να θυμούνται τα κρουαζιερόπλοια Princesa Cypria και Princesa Marissa. Τα τελευταία χρόνια, η μετεξέλιξη της Louis Cruise Lines, η εταιρεία Celestyal, προσφέρει πακέτα στους Κύπριους πελάτες της, που περιλαμβάνουν αεροπορικό εισιτήριο για Αθήνα, ώστε να μπορούν να κάνουν κρουαζιέρες με τα πλοία της εταιρείας από Πειραιά.
Από την άλλη, στα θετικά μπορεί να συμπεριληφθεί η εξαγγελία της Marela Cruises του Ομίλου TUI για 13 νέους προορισμούς με αναχώρηση το λιμάνι Λεμεσού για τη χειμερινή περίοδο 2019/20.

Πάντως, ο Γενικός Διευθυντής της DP World Limassol, της εταιρείας που διαχειρίζεται το νέο τερματικό επιβατών, Charles Meaby δεν φαίνεται να πτοείται από τις εξελίξεις, αναφέροντας πως στόχος της εταιρείας παραμένει να καταστήσει τη Λεμεσό λιμάνι επιλογής για τον τουρισμό κρουαζιέρας. «Η DP World Limassol, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, τους ταξιδιωτικούς πράκτορες/εταιρίες καθώς και άλλους φορείς, επικεντρώνεται στην προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού προορισμού για θαλάσσιο τουρισμό. Παρά το ανταγωνιστικό οικονομικό κλίμα, η Λεμεσός διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να καταστεί ένα περιφερειακό κέντρο κρουαζιέρας». Πρόσθεσε δε πως δεδομένης της λειτουργίας του Νέου Επιβατικού Τερματικού, το λιμάνι Λεμεσού μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού.

«Στοχεύουμε στην αύξηση του αριθμού επιβατών οι οποίοι επισκέπτονται την Κύπρο. Για το 2019, αναμένουμε μία αύξηση πέραν του 35% σε σύγκριση με το 2018 ενώ για το 2020 αναμένεται να συνεχιστεί η αυξητική τάση». Ενδεικτικά, σχολίασε, η εταιρεία Celestyal Cruises επιχειρεί σε δοκιμαστική βάση δρομολόγια που ταξιδεύουν σε τρεις ηπείρους. Συγκεκριμένα, η διαδρομή περιλαμβάνει επταήμερη κρουαζιέρα σε Αλεξάνδρεια, Πορτ Σαιντ, Ισραήλ, Έφεσο, Πειραιά, Ρόδο και Λεμεσό

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,649ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
659ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα