Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου: “Επισκευή ραμπών – επιστρώσεων και χώρου αναμονής επιβατών στο κεντρικό λιμάνι Αίγινας”

Εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου: “Επισκευή ραμπών – επιστρώσεων και χώρου αναμονής επιβατών στο κεντρικό λιμάνι Αίγινας”, η οποία υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη. Η απόφαση αναφέρει.

1. Την εκτέλεση του έργου της επισκευής ραμπών –επιστρώσεων και χώρου αναμονής επιβατών στο κεντρικό λιμάνι Αίγινας , συνολικού προϋπολογισμού 100.000,00 ευρώ  (πλέον ΦΠΑ), σύμφωνα με την αριθ. 119/2017(ορθή επανάληψη) με (ΑΔΑ: 66ΖΓΟΛΤΠ-ΑΞΝ) απόφαση του Δ.Σ.  του Δ.Λ.Τ. Αίγινας, καθώς και τη συνημμένη Μελέτη θεωρημένη από το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του άρθρου 210, του Ν. 4072/2012 (Φ.Ε.Κ. 86 Α΄/11-4-2012).

2. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών κατόπιν συνεννόησης με την οικεία Λιμενική Αρχή. 3. Να ληφθούν υπ΄όψιν τα διαλαμβανόμενα της παρ. 4 του αριθ. πρωτ. 3122.1/1864/17/1408-2017 έγγραφου του Λ/Χ Αίγινας (13 σχετ.). 4. Το Λ/Χ Αίγινας, στο οποίο κοινοποιείται η παρούσα, όπως ενημερώσει την Υπηρεσία μας, για την έναρξη και τη λήξη των εργασιών.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρει ότι “για την υλοποίηση του έργου προβλέπεται ανακατασκευή των τριών ακραίων κεκλιμένων επιπέδων (ραμπών) για τον καταβιβασμό του καταπέλτη των Ε/Γ- Ο/Γ που θα προσεγγίζουν τις εγκαταστάσεις του λιμένα της Αίγινας.

Οι νέες ράμπες θα διαμορφωθούν μετά από καθαίρεση των υφιστάμενων τμημάτων στο ελάχιστο απαιτούμενο πάχος, προκειμένου να μην διαταραχθούν τα ύφαλα τμήματα του έργου.

Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριο Γιώργο Σκαλτσιώτη είπε ότι εκφράζει την ικανοποίησή του για την έγκριση του έργου, το οποίο μετά την υλοποίησή του θα βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες λειτουργίας του κεντρικού λιμένα της Αίγινας.

aeginaportal.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,038ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
641ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα