Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Εισροή υδάτων παρατηρήθηκε στο CHAMPION JET 2

Συνέχεια ενημέρωσης: 21:40
Αναφορικά με την εισροή υδάτων που παρουσιάστηκε στο Ε/Γ-Ο/Γ “CHAMPION JET 2” σημαίας Κύπρου, στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας πρωινές ώρες σήμερα, γνωρίζεται ότι εντός του ποντισμένου φράγματος, παρατηρήθηκε ρύπανση από διάσπαρτα πετρελαιοειδή ιριδίζουσας μορφής, έκτασης περίπου 30 τ.μ. ενώ η διαδικασία απάντλησης των υδάτων πρόκειται να συνεχιστεί την 08/01/2018 με βυτιοφόρα οχήματα ιδιωτικής εταιρείας.
Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α’ Μηχανικός του εν λόγω πλοίου.

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “CHAMPION JET 2” σημαίας Κύπρου, το οποίο ελλιμενίζεται για εκτέλεση εργασιών στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας του λιμένα Κερατσινίου, παρουσιάζει εισροή υδάτων.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που διαπίστωσαν ότι το πλοίο παρουσίαζε κλίση αριστερά (πρυμναίο τμήμα), ενώ κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο οχήματα, παρείχε συνδρομή στην απάντληση των υδάτων.
Στο σημείο κατέπλευσε και το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ XLIII”, προς παροχή τυχόν συνδρομής,  και σκάφος ιδιωτικής εταιρείας, το οποίο τοποθέτησε πλωτό φράγμα περιμετρικά του πλοίου, ενώ ιδιώτης δύτης πραγματοποίησε προσωρινή στεγανοποίηση των αναρροφήσεων των κύριων μηχανών στο αριστερό μηχανοστάσιο του πλοίου.
Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “CHAMPION JET 2” μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,693ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα