Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Εκδήλωση Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Πλοιάρχων Π.Ε.Π.Ε.Ν

Photo: ellinikiaktoploia.net

ΤΕΛΕΤΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ Π.Ε.Π.Ε.Ν. ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Ο.Λ.Π.

 

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
CPT.ΜΑΝΩΛΗ ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ

 

Σεβασμιότατε,
Κύριε Υπουργέ Εμπορικής Ναυτιλίας,
Κύριοι Βουλευτές,
Κύριοι Γενικοί Γραμματείς του ΥΝΑ,
Κύριε Αρχηγέ και Κύριοι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος,
Kύριε Πρόεδρε της Ακαδημίας Αθηνών,
Κύριε Πρόεδρε του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,
Κύριε εκπρόσωπε της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε.,
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριοι Πρόεδροι και μέλη των Εφοπλιστικών Ενώσεων,
Κύριε Γενικέ Γραμματέα της ΠΝΟ και κύριοι συνάδελφοι των άλλων σωματείων,
Κύριοι Πρόεδροι φορέων και οργανισμών,
Κυρίες και Κύριοι προσκεκλημένοι,
Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και τιμάτε με την παρουσία σας και αυτή την εορταστική μας εκδήλωση.

Βασικό πιστεύω των μελών της Ενώσεώς μας – που έχει αδιάλειπτη λειτουργία και δράση 100 χρόνων – είναι ότι, εκδηλώσεις όπως η σημερινή υπενθυμίζουν στη ναυτική κοινότητα πρωτίστως, αλλά και στους απανταχού Έλληνες δευτερευόντως, την τεράστια σημασία της Εμπορικής μας Ναυτιλίας και το έργο των ανθρώπων που την εκπροσωπούν με υπευθυνότητα και αυταπάρνηση.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, εκλεκτοί μας Προσκεκλημένοι, πριν σας εκθέσω τις θέσεις και τους στόχους της Ενώσεώς μας, μέσα από τη σύντομη ομιλία μου, σας ζητώ ως ύψιστο μεγαλείο ψυχής και ένδειξη τιμής, να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή, για τους συναδέλφους και τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν τη χρονιά που πέρασε στις θάλασσες του κόσμου.

Αιωνία τους η μνήμη – Θα έχουν πάντα μια θέση στη μνήμη και τις καρδιές μας.

Κυρίες και Κύριοι,

Η Ελληνική Ναυτιλία δεν είναι μόνο τα σιδερένια σκαριά των πλοίων και οι ρομαντικές ιστορίες που συνοδεύουν πολλούς ναυτικούς μύθους… είναι κυρίως, οι ατσάλινες ψυχές και οι αγωνίες των ανθρώπων που τα στελεχώνουν και αποτελούν την κινητήρια δύναμή της.

Είναι η μεταφορά όπου γης της ελληνικής αξιοσύνης και κουλτούρας.

Είναι η Γαλανόλευκη Σημαία της Πατρίδας μας που κυματίζει περήφανα στα πολυπληθή λιμάνια του πλανήτη μας.

Και ακόμη, είναι η μεγάλη σημασία και συμβολή της Ελληνικής Ναυτιλίας στο χώρο της ελληνικής οικονομίας, των θαλάσσιων συγκοινωνιών στη χώρα μας, των θαλάσσιων μεταφορών σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

η κοπή της φετινής Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας και οι βραβεύσεις των συναδέλφων που θα ακολουθήσουν, γίνονται και αυτή τη χρονιά, κάτω από δύσκολες για την πατρίδα μας οικονομικές συνθήκες, ενώ η διεθνής οικονομική αβεβαιότητα και ανασφάλεια, μαζί με την αγωνία ολόκληρης της ανθρωπότητας για ειρήνη, ρίχνουν έντονα τη σκιά τους και στις 5 ηπείρους.  Το μέλλον που μας επιφυλάσσεται αβέβαιο και αχαρτογράφητο!

Εμείς, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες Πλοίαρχοι, στέλνουμε τις ευχές μας και ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με τους σώφρονες ανθρώπους της γης, ώστε να επικρατήσει το πανανθρώπινο μήνυμα των ημερών “ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ” και να επέλθει κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη και ευημερία.

Κυρίες και Κύριοι,  κάτω από δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα σήμερα, γίνεται απόλυτα σαφές ότι η “κοινωνική δικαιοσύνη και εξέλιξη” πρέπει να είναι το ζητούμενο κάθε αναπτυγμένης κοινωνίας και χώρας. Το 2017 μας φέρνει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά σε νέες προκλήσεις οικονομικών μεγεθών και διαφοροποιήσεων.

Για τη χώρα μας, η “πρόκληση” του 2017 δεν είναι μόνο η οικονομική ανάπτυξη και η αναβάθμιση, είναι η αποδοχή της κοινωνικής παρέμβασης, είναι η φερεγγυότητα και η αξιοπιστία των απαντήσεων, που θα δώσει η κοινωνία μας. Είναι η δυναμική που θα αναπτύξει η χώρα μας στις παγκόσμιες αγορές, για να αποδείξει αναντίρρητα πως ο περήφανος λαός μας και θέλει  και μπορεί  και αξίζει σεβασμό και μια θέση στις αναπτυγμένες χώρες του πλανήτη.

Το οφείλουμε στη μακραίωνη και στη σύγχρονη ιστορία μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας που τους αξίζει καλύτερη ζωή και πιο ασφαλές μέλλον.

Αγαπητοί συνάδελφοι, σήμερα στο ξεκίνημα του 2017, όλοι εμείς, εργαζόμενοι και μη Έλληνες Ναυτικοί, όλων των ειδικοτήτων, με τις εμπειρίες και τη γνώση, όχι μόνο του χρόνου που πέρασε, αλλά και της διαδρομής ολόκληρων αιώνων, μάθαμε πώς να εξασφαλίζουμε την ίδια την επιβίωσή μας, αποτελούμε – πρέπει να αποτελούμε – την κινητήρια δύναμη, που θα βγάλει την κοινωνία και την χώρα μας και πάλι έξω από το τέλμα της,  και θα τη φέρει φερέγγυα και αξιόπιστη μπροστά στις προκλήσεις της εποχής.

Εμείς, η Π.Ε.Π.Ε.Ν., μέσα σε αυτά τα δεδομένα (συνθήκες και συγκυρίες) δεν περιοριζόμαστε, δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιορισθούμε, μόνο στο χώρο της Ναυτιλίας και τους “ανθρώπους της”, κλείνοντας μάτια και αυτιά, αδιαφορώντας για τα όσα πέρα από αυτό το χώρο συντελούνται.

Η Ένωση Πλοιάρχων, αποτελεί πρώτα και πάνω από όλα, κοινωνικό φορέα, ικανό για τις αναγκαίες εκείνες παρεμβάσεις, με τις οποίες θα συμμετάσχει και θα συμβάλλει καθοριστικά, στις προκλήσεις της νέας χρονιάς, αλλά και των επόμενων χρόνων.

Οι Πλοίαρχοι και οι Ναυτικοί γενικότερα, μέσα στις καινούργιες συνθήκες που διαμόρφωσε κυρίως η τεχνολογική ανάπτυξη της επικοινωνίας, έχουμε πάψει εδώ και πολλά χρόνια να αποτελούμε ξεχωριστό, για πολλούς αποκομμένο τμήμα της κοινωνίας μας.

Δεν είμαστε πια “οιονεί μετανάστες”,  μακρόθεν θεατές του κοινωνικού γίγνεσθαι της χώρας μας, όπως πεισματικά, ακόμα και σήμερα το Κράτος, εξακολουθεί να μας θεωρεί.

Δεν είμαστε απλοί αιμοδότες της εθνικής μας οικονομίας, με προσφορά δισεκατομμυρίων δολαρίων ναυτιλιακού συναλλάγματος.

Δεν υπήρξαμε και δεν είμαστε απλοί εργαζόμενοι που επανδρώνουν και κινούν τον Υπερσύχρονο Ελληνικό Εμπορικό Στόλο.

Αποτελούμε συνεχές παρόν και ενεργό μέρος, της Ελληνικής κοινωνίας.

Οι Πλοίαρχοι και οι Ναυτικοί, αποτελούμε τον κύριο παράγοντα και βασικό μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής Ναυτιλίας στο σύνολό της.

Να υπογραμμίσω εδώ ότι, το Ελληνικό Ναυτικό Δυναμικό, ακόμη και στη σημερινή περίοδο της συρρίκνωσής του, μαζί με την ανθούσα διεθνώς Ελληνική Εφοπλιστική Κοινότητα, συναποτελούν τη στέρεη υποδομή, πάνω στην οποία η Ελληνική Ναυτιλία, ίσως ο μόνος υγιής, αξιοκρατικός και ικανός κλάδος της εθνικής μας οικονομίας, μπορεί αισιόδοξα να προσβλέπει όχι μόνο στην πρόκληση του 2017, αλλά και στις προκλήσεις του εγγύς μέλλοντος.

Η τεράστια όμως αυτή δυνατότητα της Ελληνικής Ναυτιλίας, μπορεί να γίνει πραγματικότητα, μόνο εάν αναγνωρισθεί και αναβαθμισθεί στο πραγματικό της μέγεθος η καθοριστική της σημασία στην πρόοδο της χώρας και υπάρξει συνεργασία ώστε να δοθούν άμεσα λύσεις από την πολιτεία στα θέματα που την αφορούν και ταλαιπωρούν ποικιλοτρόπως τον Έλληνα Πλοίαρχο και Ναυτικό.

Είναι αναγκαίο να πάψει ή τουλάχιστον σε πρώτη φάση να περιορισθεί η επί παντός και περί πάντων παρέμβαση της Κρατικής Εξουσίας.

Το Κράτος, πρέπει να περιοριστεί αποκλειστικά, στο ευρύτατο πεδίο ανάπτυξης των περί την ναυτιλία δραστηριοτήτων του, όπως:

Η αναζήτηση και εμπέδωση διεθνών ερεισμάτων και στηριγμάτων της Ναυτιλίας μας.

Η αναδιάρθρωση της Ναυτικής Εκπαίδευσης, με σύγχρονο εξοπλισμό, αναβάθμιση της διδασκαλίας και Μετεκπαίδευση σε Ελληνικά και Διεθνή αντίστοιχα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Αυτό που εμείς ως Π.Ε.Π.Ε.Ν. έχουμε ήδη ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια,  δηλαδή συνεργασίες με Ιδιωτικά Πανεπιστήμια που εδρεύουν στη χώρα μας και συγκεκριμένα BCA, FREDERICK, CITY UNIVERSITY και ΑLBA, που προσφέρουν υποτροφίες στα μέλη μας, αναγνωρίζοντας τις γνώσεις και την ποιότητα του Έλληνα Πλοιάρχου, που έχει θέληση και αναζητά την εξέλιξη.  Παρόλο που η πάγια θέση μας είναι αναβαθμισμένη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση.

Το ευρύτατο πεδίο της αναζήτησης, κύρια μέσα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, πόρων και διαδικασιών για ενίσχυση της Ελληνικής ναυτιλίας.

Η εκπλήρωση των υποχρεώσεων του, που απορρέουν μέσα από τον ίδιο τον Καταστατικό του Χάρτη, απέναντι στους Έλληνες Ναυτικούς και τους Έλληνες Πλοιοκτήτες.

Και ακόμα, το βασικότερο, θα πρέπει να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με την αποκατάσταση των όσων “δεινών”, με τις πολιτικές του επισώρευσε, στο όλο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα των Ναυτικών, προ αμνημονεύτων χρόνων και ας εξαντλήσει επιτέλους τις αρμοδιότητές του, στην αποκατάσταση, λόγω των αποκλειστικά δικών του ευθυνών, των συντάξεων των συναδέλφων μας.

Δυστυχώς, λανθασμένες ενέργειες και αποφάσεις, ειδικά σε ότι αφορά το ρόλο του στο χώρο μας, δημιούργησαν θεμελιακά προβλήματα, που ξεφεύγουν από τις δικές μας δυνατότητες και ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο  ενεργειών και υποχρεώσεων του που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει διαστάσεις, οξύτατου κοινωνικού προβλήματος. Και είναι από τα προβλήματα, που η άμεση λύση του, αποτελεί προϋπόθεση της ύπαρξης του Ναυτικού μας Δυναμικού.

Έχουν γίνει αναλύσεις και έχουν ειπωθεί πολλά γι’ αυτό το πρόβλημα.

Εκείνο όμως που δεν έχει γίνει απόλυτα κατανοητό, είναι το γεγονός ότι, η αβεβαιότητα και η αγωνία δεν πλήττει μόνο τους απόμαχους ήδη συναδέλφους μας.

Πλήττει κύρια και κατηγορηματικά και το εν ενεργεία Ναυτικό Δυναμικό, με αποτέλεσμα να αποτελεί θρυαλλίδα στην ύπαρξη της ίδιας της Ναυτιλίας μας, αφού,  όπως εμφανίζονται τα πράγματα, δεν είναι ικανό να εξασφαλίσει την διατήρηση της Ελληνικής Σημαίας με αναπόφευκτη συνέπεια, τη στροφή σε ξένες σημαίες.

Δεν έχω την πρόθεση και δεν θέλω να αναφερθώ στις ευθύνες των εκάστοτε εκπροσώπων της Κρατικής Εξουσίας, η οποία κυριαρχικά διαχειρίστηκε, όχι μόνο τα κεφάλαια των Ασφαλιστικών μας Ταμείων, αλλά και το εν γένει συνταξιοδοτικό μας καθεστώς.

Είμαι όμως, υποχρεωμένος να τονίσω ότι οι Ναυτικοί πλήρωσαν και εξακολουθούν να πληρώνουν πολύ περισσότερα, απ’ όσα χρειάζονται για τα συνταξιοδοτικά και κοινωνικά τους δικαιώματα.

Εξάλλου, η συνέχιση της ακολουθούμενης μέχρι σήμερα πολιτικής είναι βέβαιο ότι, θα οδηγήσει σταδιακά, αλλά σταθερά, με επιταχυνόμενο ρυθμό στη συρρίκνωση και την τελική εξαφάνιση του Ναυτικού Δυναμικού της χώρας, με όλα τα δυσμενή αποτελέσματα για την εθνική μας οικονομία, αν δεν ληφθούν ΑΜΕΣΑ μέτρα.

Αγαπητοί μελλοντικοί συνάδελφοι, σπουδαστές των ΑΕΝ που βρίσκεστε σήμερα κοντά μας, είσαστε οι συνεχιστές της μεγάλης Ναυτικής Παράδοσης της χώρας μας.

Είσαστε τα παιδιά μας, οι μελλοντικοί Αξιωματικοί του ένδοξου Εμπορικού Ναυτικού μας, είστε εσείς που με υπερηφάνεια και αυταπάρνηση θα μεταφέρετε τα ιδεώδη της Πατρίδας μας στα πέρατα του κόσμου, είσαστε οι άξιοι συνεχιστές χιλιάδων χρόνων Ναυτικής Ιστορίας και χιλιάδων Ελλήνων Ναυτικών που τίμησαν αυτό το επάγγελμα!  Το επάγγελμα που επιλέξατε, είναι δύσκολο και απαιτητικό, θα σας δοθούν ευκαιρίες αλλά και απογοητεύσεις, γιατί το εργασιακό περιβάλλον είναι άκρως ανταγωνιστικό. Ένα είναι βέβαιο, θα σταδιοδρομήσουν μόνο αυτοί που πραγματικά το αγαπούν και το αξίζουν.

Είστε ήδη ξεχωριστοί, γιατί το επάγγελμα που επιλέξατε είναι ξεχωριστό και δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο.

Θέλει  γνώσεις, πειθαρχία και δύναμη για να ανταπεξέλθει κανείς στις πολλές υποχρεώσεις του Ναυτικού Επαγγέλματος και ειδικά του Πλοιάρχου.

Μην σας πτοήσουν οι αντιξοότητες κάντε το όνειρό σας πραγματικότητα.

Σας ευχόμαστε από καρδιάς να έχετε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι ο πρώτος των πρώτων σπουδαστής όλων των Ακαδημιών, θα έχει τη δυνατότητα δωρεάν μεταπτυχιακών σπουδών στο Κολλέγιο BCA, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για αυτή τους την προσφορά.

Συνάδελφοι Πλοίαρχοι,επιτρέψτε μου κλείνοντας, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ενώσεώς μας, που μόνο υπερηφάνεια γεμίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Π.Ε.Ν., εμένα προσωπικά, αλλά και τους απανταχού Έλληνες Πλοιάρχους, να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας.

Αποδεικνύετε και αποδεικνύουμε έμπρακτα για ακόμη μια φορά, μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας και ουσιαστικής προσφοράς στον Έλληνα Πλοίαρχο, ότι η Ένωσή μας παραμένει ακόμη δυνατή και με καθοριστικό έργο και λόγο.

Αποδεικνύουμε ότι όλοι εμείς, είμαστε κρίκοι μίας δυνατής αλυσίδας που αν δεν θέλουμε αυτή να σπάσει, θα πρέπει να γίνουμε μέρος της, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον μας.

Μας εμπιστεύεστε και θέλουμε να σας δικαιώνουμε, να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι μπορούμε και να διεκδικούμε, αλλά και να προσφέρουμε.

Η ιστορία έχει δείξει ότι, μόνο η αλληλεγγύη και η ειλικρινής συνεργασία μπορούν να εξασφαλίσουν ευημερία και ανάπτυξη.

Σας θέλουμε δίπλα μας.

Συνάδελφοι, ας σκεφθεί ο καθένας μας ξεχωριστά, είτε συμμετέχει στις διαδικασίες της Ενώσεώς μας είτε όχι, πόσα περισσότερα θα κερδίσουμε, αν καταφέρουμε να συνεργαστούμε, να οργανωθούμε, να ενεργοποιηθούμε!

Δεν πρέπει να θυμόμαστε την Ένωση μόνο όταν χρειαζόμαστε τη βοήθειά της. Πρέπει να αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωσή μας για μαζικό παρόν.

Η δύναμη της Ενώσεώς μας, είναι τα ενεργά μέλη της.

Βιώνουμε μια περίοδο, που χαρακτηρίζεται από την αποδυνάμωση θεσμών, δικαιωμάτων, κατακτήσεων δεκαετιών, τώρα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Τώρα ο ρόλος μας καθίσταται πρωταγωνιστικός, για να προστατέψουμε τον Έλληνα Πλοίαρχο που δοκιμάζεται πραγματικά και να προασπίσουμε περαιτέρω το φορολογικό μας και το συνταξιοδοτικό μας δικαίωμα, την υγειονομική μας περίθαλψη (μέσα από τον “Οίκο του Ναύτη” και το ΝΑΤ) που κινδυνεύουν με αφανισμό, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας που γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Η Ένωσή μας δεν μπορεί να προχωρήσει μόνη της, χρειάζεται το έμψυχο υλικό της – τα μέλη της, σας θέλουμε κοντά μας.

Θέλουμε να έχουμε μια αμφίδρομη ειλικρινή σχέση μεταξύ μας, μαζί να διεκδικήσουμε, μαζί να προχωρήσουμε για το κοινό καλό της Ναυτιλίας μας.

Εύχομαι σε όλους εσάς και στις οικογένειές σας, υγεία, ο νέος χρόνος να φέρει κάθε ευτυχία και χαρά.

Στους συνάδελφους, αλλά και σε όλους τους Ναυτικούς μας που ταξιδεύουν, γαλήνιες θάλασσες και καλή επάνοδο στην πατρίδα.

Καλή Χρονιά!

Photo: ellinikiaktoploia.net

ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ 2016

 

1.ΠΛΟΙΟ                   Μ/Τ AEGEAN NOBILITY
ETAΙΡΕΙΑ                   ARCADIA SHIPMANAGEMENT CO.LTD.

Για την περισυλλογή και διάσωση συνολικά εκατόν δεκαεπτά (117) προσφύγων που επέβαιναν σε πλαστική λέμβο, στην θαλάσσια περιοχή Λιβύης, στις 12 Ιανουαρίου.
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Γεώργιος Συρανίδης

2.ΠΛΟΙΟ                   FIOR DI LEVANTΕ
ΕΤΑΡΕΙΑ                    LEVANTE FERRIES

Για την ασφαλή μεταφορά ενός μικρού παιδιού, παρά το απαγορευτικό που ήταν σε ισχύ,  το οποίο έχριζε άμεσης ιατρικής βοήθειας, υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες,  στις 20 Ιανουάριου 2016.
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Κυριάκος Μουζάκης

3.ΠΛΟΙΟ                   ΑΤHENIAN GLORY
ΕΤΑΙΡΕΙΑ                  ATHENIAN SEA CARRIERS LTD.

Για την περισυλλογή και διάσωση ενός (1) ναυαγού  στην θαλάσσια περιοχή Κίνας, στις 12 Φεβρουαρίου 2016.
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Ιωάννης Νικολάου.

4.ΕΤΑΙΡΕΙΑ               COSTAMARE SHIPPING CO
ΠΛΟΙΟ                       MSC  AZOV

Για την αποτελεσματική παροχή βοηθείας στο Ιστιοφόρο CIELO το οποίο είχε μείνει ακυβέρνητο λόγω σπασμένων ιστίων και έλλειψης καυσίμων, στην θαλάσσια περιοχή Κέιπ Τάουν, στις 2 Μαϊου 2016.
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Δημήτριος Τσίπουρας

5.ΠΛΟΙΟ                               FLYING CAT 6
ΕΤΑΙΡΕΙΑ                               HELLENIC SEAWAYS MARITIME S.A.

1.Για την συμμετοχή σε έρευνα και διάσωση κινδυνεύοντος σκάφους, στην θαλάσσια περιοχή Τσελεβίνια Ύδρας, στις 3 Μαϊου 2016.
2.Για την συμμετοχή σε έρευνα και διάσωση αγνοούμενου στην θαλάσσια περιοχή Ύδρας, στις 23 Δεκεμβρίου 2016
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Ευστράτιος Πετρίδης

6.ΠΛΟΙΟ                               LNG MARAN GAS POSIDONIA
ΕΤΑΙΡΕΙΑ                               ΜARAN GAS MARITIME

Για την διάσωση και περισυλλογή πέντε (5) ατόμων που επέβαιναν σε σκάφος αναψυχής που βούλιαξε, στην θαλάσσια περιοχή Αγ.Μαυρικίου, στις 11 Μαϊου 2016.
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Νικόλαος Στραγαλάς.

7.ETΑΙΡΕΙΑ               ΜΙΝERVA MARINE INC
ΠΛΟΙΟ                       Δ/Ξ MINERVA ZEN

Για την περισυλλογή και διάσωση εκατόν είκοσι πέντε (125) μεταναστών, που επέβαιναν σε λέμβο, καθώς και δεύτερη διάσωση την ίδια μέρα κατόπιν εντολής του MRCC ROMA εκατόν δεκαέξι (116) μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο, στην θαλάσσια περιοχή Μάλτας, στις 26 Μαϊου 2016.
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Βασίλειος Ταλαβέρος.

8.ETAΙΡΕΙΑ                           ΜΙΝOAN LINES
ΠΛΟΙΟ                                   ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ

Για την διακοπή του δρομολογίου του και επιστροφή στο λιμάνι του Πειραιά για να σωθεί ένα βρέφος 6 μηνών που παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα υγείας λόγω ασθενείας, στις 29 Μαϊου 2016.
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Νικόλαος Λιοδάκης

9.ΕΤΑΙΡΕΙΑ                           ΜΙΝΟΑΝ LINES
ΠΛΟΙΟ                                   ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ

Για τον εντοπισμό μικρού σκάφους με 114 πρόσφυγες και αποτελεσματική συμβολή στην διάσωσή τους, στην θαλάσσια περιοχή της Μήλου, στις 9 Οκτωβρίου 2016.
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Αλέκος Σταματάκης

10.ETAΙΡΕΙΑ                         ΜΙΝΟΑΝ LINES
ΠΛΟΙΟ                                   ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΑΣ

Για την ασφαλή μεταφορά γυναίκας που έχρηζε ιατρικής βοήθειας στο λιμάνι της Μήλου, στις 21 Ιουνίου 2016.
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Ευάγγελος Ρούκας

11.ΕΤΑΙΡΕΙΑ             ΕLIN SHIPPING CO.
ΠΛΟΙΟ                       Δ/Ξ – Ο/Γ ΖΕΦΥΡΟΣ

Για την παροχή βοήθειας στο σκάφος «QRU1», το οποίο ήταν ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης και έντονης εισροής υδάτων και την περισυλλογή των επτά επιβαινόντων του στην θαλάσσια περιοχή ΝΑ της Μυκόνου και ασφαλή μεταφορά στους στο λιμάνι της Μυκόνου, στις 19 Αυγούστου 2016.
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Λεονάρδος Παλαιολόγος

12.ΕΤΑΙΡΕΙΑ             HELLENIC SEAWAYS
ΠΛΟΙΟ                       E/Γ- Ο/Γ ΑΡΤΕΜΙΣ

Για την παροχή βοήθειας στο ιστιοφόρο σκάφος «TRAGANTA” με τρείς επιβαίνοντες που βρισκόταν σε κίνδυνο  στην θαλάσσια περιοχή Δρυονήσι Πάρου, στις 2 Σεπτεμβρίου 2016.
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Στυλιανός Περιστεράκης

Photo: ellinikiaktoploia.net

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 2017

 

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

1.ΤΑΡΛΑΜΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
2.ΤΖΑΝΑΒΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝΤΕΣ Α.Ε.Ι.

1.ΕΥΤΕΡΠΗ ΘΕΟΔΟΣΗ
2.ΟΛΓΑ ΔΑΦΕΡΜΟΥ
3.ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ  ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

1.ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΡΑΠΤΗΣ/ ΑΡΧΗΓΟΣ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
2.ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / C.E.O. of  ATLANTIC BULK CARRIERS MANAGEMENT LTD.

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ε.Π.Ε.Ν.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ – Δ/ΝΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΕΝ  & ΚΕΣΕΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ

Εν ενεργεία

1.ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΚΟΥΛΙΑΣ / ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
2.ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ / ΑΕΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
3.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ/ ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
4.ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ/ ΑΕΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
5.ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΥΚΙΟΣ / ΚΕΣΕΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ

Συνταξιούχοι

1.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ
2.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΙΑΔΗΣ

Photo: ellinikiaktoploia.net

Δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό πατώντας εδώ.

 

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,032ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
641ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα