Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Εκτεταμένη απολύμανση σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους δικαιοδοσίας του ΟΛΕ ΑΕ κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Μεγάλη επιχείρηση απολύμανσης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους δικαιοδοσίας του, ξεκίνησε από τη Μ. Πέμπτη, ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ, μετά από σχετική εντολή του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Απόστολου Καμαρινάκη.

Ειδικότερα, οι εργασίες απολύμανσης πραγματοποιούνται σε κλειστούς  χώρους των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ο.Λ.Ε. ΑΕ καθώς και σε  ανοιχτούς χώρους της χερσαίας ζώνης αρμοδιότητας και δικαιοδοσίας του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ στις περιοχές της Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Νέας Περάμου και Πάχης Μεγάρων.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της λήψης μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, απολυμαίνονται συγκεκριμένες επιφάνειες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ανοιχτοί χώροι (πεζοδρόμια, κάδοι απορριμμάτων, παγκάκια, νησίδες, πλατείες κ.τ.λ.). Από την έναρξη μέχρι την λήξη εργασιών παρίσταται το PATROL αυτοκίνητο με τον Αρχιφύλακα να συνοδεύει το συνεργείο, να ενημερώνει το κοινό ότι γίνεται απολύμανση με μέριμνα του Ο.Λ.Ε. ΑΕ και να βεβαιώνει το πέρας των εργασιών.

Όσον αφορά τους κλειστούς χώρους πρόκειται να απολυμανθούν το κτήριο της διοίκησης, το κτήριο Οικονομικών Υπηρεσιών, ο γραφειακός χώρος της γεφυροπλάστιγγας και του φυλακίου ασφαλείας.

Η συνολική επιφάνεια των περιοχών που εφαρμόζεται η απολύμανση είναι περίπου 60.000 μ2.

Σημειώνεται ότι η απολύμανση πραγματοποιείται με ειδικό απολυμαντικό υγρό εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ και με την μέθοδο της εκ νέφωσης για τους κλειστούς χώρους και με ψεκαστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης για τους ανοιχτούς χώρους.

Επιπλέον, η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ προχώρησε στην προμήθεια 1000 τεμαχίων υφασμάτινες μάσκες πολλαπλών χρήσεων για την προστασία των εργαζομένων και των χρηστών του Λιμένα. Οι προστατευτικές μάσκες θα διανεμηθούν στους εργαζόμενους και στους χρήστες του Λιμένα στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ο.Λ.Ε. ΑΕ.

Σε πρώτη φάση θα διανεμηθούν από 1 μάσκα σε κάθε εργαζόμενο και μόνιμα εμπλεκόμενο στις λειτουργίες του Λιμένα ( λιμενεργάτες, εταιρείες εντός λιμένα, τελωνείο) .

Σε δεύτερη φάση θα χορηγούνται ονομαστικά σε συχνά συναλλασσόμενους από τον φύλακα Πύλης Εισόδου.

Σε τρίτη φάση θα χορηγούνται ονομαστικά σε αλιείς στα αλιευτικά καταφύγια της δικαιοδοσίας του ΟΛΕ Α.Ε από το ΠΑΤΡΟΛ με τον φύλακα .

Την διαχείριση και διανομή με κατάλογο έχει αναλάβει η υπηρεσία φύλαξης λιμένα με τον ΥΑΛΕ ΟΛΕ Α.Ε.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,787ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα