Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Εκτεταμένοι και αυστηροί έλεγχοι από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

Στο πλαίσιο των εντατικών και συστηματικών ελέγχων καθολικής εφαρμογής των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού COVID-19 ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν διενεργηθεί χιλιάδες έλεγχοι από τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και έχουν βεβαιωθεί περισσότερες από 600 παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται από τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντείνονται  στις αναχωρήσεις των επιβατών από τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και στις επιστροφές των επιβατών με πλοία που αναμένονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι εστιάζονται στις υποχρεώσεις των επιβατών πριν την είσοδό τους στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία, κατά τη διάρκεια του πλου (υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων) αλλά και στις υποχρεώσεις των ναυτιλιακών εταιρειών και των πληρωμάτων των πλοίων που καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του επιβατικού κοινού, συμμετέχοντας ενεργά στο συγκεκριμένο εγχείρημα. Σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται η μη τήρηση των μέτρων και η μη συμμόρφωση με τις υποδείξεις, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, με σκοπό την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού COVID-19 από πληρώματα και επιβάτες, την επίτευξη ασφαλών ταξιδιών με πλοία και σαφώς την προστασία της υγείας τόσο των πληρωμάτων και των επιβατών όσο και των κατοίκων των νησιών.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,787ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα