Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (ELEFTHERIOS VENIZELOS)

ΕΓ/ΟΓ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Ένας αληθινός γίγαντας που εξυπηρετεί με ζήλο και συνέπεια, τους επιβάτες της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Κρήτης Α.Ε., καιρό τώρα. Για πολλά χρόνια αποτέλεσε τη Ναυαρχίδα του στόλου της ΑΝΕΚ LINES. Πολυεργαλείο στα χέρια των υπευθύνων της εταιρείας, αφού έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές “ειδικές” αποστολές και έχει ανταπεξέλθει άψογα. Έχει ταξιδέψει στη γραμμή Πειραιά-Σούδας και Πειραιά-Ηρακλείου. Έχει οργώσει τη γραμμή, από Πάτρα προς Ιταλία, αφήνοντας στους ταξιδιώτες τις καλύτερες εντυπώσεις με την ασφάλεια, την πολυτέλεια και την άνεση, που μόνο αυτό ξέρει να προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, τους καλοκαιρινούς μήνες , ναυλώνεται επιτυχώς στην γραμμή της Τυνησίας , αφήνοντας κι εκεί τα διαπιστευτήρια του. Πραγματοποιεί 2 φορές το χρόνο , τις κρουαζιέρες της Εργατικής Εστίας, στα νησιά του Αιγαίου. Επίσης στα αχανή σαλόνια του, έχουν πραγματοποιηθεί πολυάριθμες εκδηλώσεις, όπως κοπές πρωτοχρονιάτικης πίτας, συνέδρια, κτλ. Όπως είπαμε και πριν ένας αληθινός “εργάτης”.

Αναπολώντας το παρελθόν παρατηρήσαμε ότι, αυτό το πλοίο δεν έχει προβληθεί όσο θα έπρεπε. Περίεργο αυτό αφού άμα αναλογιστεί κανείς, το δύσκολο αυτό έργο που έχει επιτελέσει, θα περίμενε κάτι παραπάνω. Το “Ελληνική Ακτοπλοΐα ”, συνεχίζοντας τη σειρά αφιερωμάτων, που έχει αρχίσει εδώ και λίγο καιρό, στα πλοία της ακτοπλοΐας μας, θεώρησε και έκρινε σωστό, να τιμήσει το ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, για την πολύχρονη υπηρεσία που έχει προσφέρει, πραγματοποιώντας αφιέρωμα εν πλω, σε συνεργασία με την ΑΝΕΚ LINES.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τη μεριά μας, έγινε ένα μήνα πριν περίπου, όταν και διασταυρώθηκε, ότι το πλοίο λίγο μετά το Πάσχα, θα σταματήσει τα δρομολόγια του, με σκοπό να ετοιμαστεί για την καλοκαιρινή ναύλωση του. Ο απαραίτητος δεξαμενισμός, η πραγματοποίηση των εκδρομών της Εργατικής Εστίας και η επικείμενη ναύλωση, δεν μας άφηναν χρόνο για να χρονοτριβήσουμε. Οι απαραίτητες επαφές γίνανε με τη Δ/νση Marketing της ANEK LINES και απλώς περιμέναμε να δοθεί η συγκατάβαση της εταιρείας για το διήμερο 24-25/4/2009.Το πρωινό της 24/4/09 δίνεται το Ok και αυτομάτως αρχίζει ένας αγώνας ετοιμασιών για το βραδινό απόπλου του πλοίου. Το ταξίδι έχει 2 σκέλη, Πειραιάς-Σούδα και Σούδα –Πειραιάς.

Η πρόκληση μεγάλη αλλά το team είναι μαθημένο στα δύσκολα. Ώρα αναχώρησης του πλοίου, 9 το βράδυ και τόπος συνάντησης, η προβλήτα μπροστά από τον Άγιο Διονύσιο. Γύρω στις 8 το βράδυ, η ομάδα βρίσκεται μπροστά στο καταπέλτη και αναρωτιέται τι θα συναντήσει σε αυτό το aller retour ταξίδι. Ο τεράστιος όγκος του πλοίου προκαλεί δέος. Η “πολυκατοικία” των 11 ορόφων είναι έτοιμη προς εξερεύνηση. Το πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζει τον επιβάτη καθώς προσεγγίζει το πλοίο, είναι οι 2 τεράστιοι καταπέλτες επιβίβασης που υπάρχουν για τα οχήματα. Οι οδηγοί των οχημάτων εισερχόμενοι στο πλοίο, βρίσκονται στο Deck 3.Απο εκεί τα μέλη του πληρώματος, ανάλογα τον όγκο και το τύπο του οχήματος, τα κατευθύνουν στα Deck 2,3,4,5 και 6 , που είναι και οι χώροι για τα οχήματα.

Στο αριστερό μέρος της πρύμης, υπάρχει ο καταπέλτης των επιβατών απ όπου θα γίνει και η επιβίβαση μας. Συμβατικές και κυλιόμενες σκάλες μας οδηγούν γρήγορα και άνετα στο χώρο υποδοχής, που βρίσκεται στο Deck 7. Σε όλη αυτή την “ανάβαση”, υπάρχουν μέλη του πληρώματος που σε υποδέχονται με χαμόγελο και είναι διαθέσιμοι να σε εξυπηρετήσουν ανά πάσα στιγμή. Μετά από ένα σύντομο έλεγχο των εισιτηρίων, (να σημειώσουμε εδώ ότι ο έλεγχος των εισιτηρίων γίνεται στον χώρο υποδοχής και όχι στον καταπέλτη), ένας διάδρομος μας οδηγεί στη Reception.Εκεί μας υποδέχεται, ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος του πλοίου, κος Ντουρομπολάκης Γεώργιος μαζί με το επιτελείο του. Όλοι σε άψογη παράταξη, περιμένουν τους επιβάτες να τους οδηγήσουν στις καμπίνες τους. Μετά από μία σύντομη και εγκάρδια συνομιλία με το προϊστάμενο, σχετικά με το τι θα χρειαστούμε κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο πλοίο, οδηγούμαστε στις καμπίνες μας. Με την ευκαιρία να σημειώσουμε, ότι οι 560 περίπου καμπίνες του πλοίου με τα 1600 κρεβάτια, βρίσκονται κυρίως στα Deck 7 και 8.Σ αυτά τα 2 Deck θα βρούμε δίκλινες, τρίκλινες, τετράκλινες και Lux καμπίνες. Αφού τακτοποιηθήκαμε, είναι η ώρα ν ανέβουμε στο Deck 9 και ν απολαύσουμε το καφέ μας στο πλωριαίο σαλόνι .Ένας υπέροχος, τεράστιος χώρος με περισσή άνεση. Στο κέντρο του κυρίως σαλονιού με το όνομα “SAMARIA”, βρίσκεται και ένα πιάνο σε περίπτωση, που η περίσταση το καλεί. Τα φωτεινά χρώματα που έχουν επιλεχθεί, τόσο στις ταπετσαρίες των καθισμάτων όσο και στις κουρτίνες, σου δίνουν ένα αίσθημα ζεστασιάς. Οποιοσδήποτε επιβάτης μπορεί ν απολαύσει την άφιξη, την αναχώρηση ή ακόμα και ολόκληρο το ταξίδι, μέσα από τα μεγάλα παράθυρα του σαλονιού που κοιτάνε προς τη πλώρη. Η αναχώρηση πλησιάζει και είναι η ώρα να ανέβουμε στη Γέφυρα του πλοίου, για να παρακολουθήσουμε τον απόπλου. Εκεί μας υποδέχεται ο Πλοίαρχος του Πλοίου, κος Πετράς Χαράλαμπος μαζί με το Προϊστάμενο Ασυρμάτου κ.Μαυροματάκη Γεώργιο και τον Υποπλοίαρχο κ.Καλογεράκη Αντώνιο. Τρεις αξιολογότατοι αξιωματικοί που “στολίζουν” μαζί με τους υπόλοιπους αξιωματικούς μας τα ελληνικά πλοία και όχι μόνο. Η ώρα έχει πάει 9 και ο γίγαντας σιγά σιγά αρχίζει να ξεκολάει από το ντόκο. Πορεία προς την έξοδο του λιμανιού του Πειραιά. Σε λιγότερο από 10 λεπτά, περνάμε τα φανάρια και τραβάμε πορεία προς το separation.Ήρθε η ώρα να πούμε δύο λόγια με τους αξιωματικούς της γέφυρας. Το σκοτάδι απλώνεται μπροστά μας αλλά η πορεία γνωστή. Η συζήτηση εποικοδομητική αλλά πρέπει ν αφήσουμε το πλοίαρχο μαζί με τους αξιωματικούς του να κάνουν τη δουλειά τους. Κατεβαίνουμε στο Deck 7 και συγκεκριμένα στη Reception, απ όπου και θ αρχίσουμε και τη ξενάγηση στα κοινόχρηστα Deck .

Ακολουθούμε πορεία προς τη πρύμη και στη μέση του διαδρόμου, βρίσκουμε το νοσοκομείο που διαθέτει το πλοίο, σε περίπτωση που κάποιος ασθενής αισθανθεί κάτι. Αχρείαστο να είναι. Συνεχίζοντας φτάνουμε στο Embarkation Hall, τον χώρο υποδοχής που αναφέραμε, αμέσως μετά τις κυλιόμενες σκάλες. Η υποδοχή των επιβατών έχει ολοκληρωθεί οπότε και ο χώρος έχει απελευθερωθεί από τον κόσμο. Τερματίζοντας στη πρύμη, συναντάμε τα αεροπορικά καθίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν αρκετούς επιβάτες. Το Deck 7 συμπληρώνεται με καμπίνες οι οποίες κυρίως καταλαμβάνουν το τμήμα από τη Reception και μέχρι τη πλώρη.

Χρησιμοποιώντας το κεντρικό κλιμακοστάσιο, στη μέση του πλοίου, ανεβαίνουμε στο Deck 8.Οπως και το Deck 7 έτσι και το Deck 8, καταλαμβάνεται κυρίως από καμπίνες. Στο κατάστρωμα αυτό υπάρχει και η εκκλησία του πλοίου. Σχεδόν στα περισσότερα πλοία της ANEK LINES, φιλοξενείτε στο εσωτερικό ,ένα εκκλησάκι , που δίνει την ευκαιρία σε όποιον θέλει να προσευχηθεί. Υπάρχουν επίσης τα καταστήματα τα οποία διαθέτουν μεγάλη ποικιλία από ρούχα και αρώματα μέχρι και Κρητικά προϊόντα και τέλος ένα όμορφο bar.

Ανεβαίνουμε άλλο ένα κατάστρωμα φτάνουμε στο Deck 9.Όπως αναφέραμε πριν, το τμήμα της πλώρης αυτού του Deck, το καταλαμβάνει το εντυπωσιακό κυρίως σαλόνι. Με κατεύθυνση προς τη πρύμη ,συναντάμε στ αριστερά μας, έναν χώρο για τους φίλους του διαδικτύου, με υπολογιστές και συνεχίζοντας προς την πρύμη, το Εστιατόριο Ala Carte.Είναι και το μέρος που θα κάνουμε μία ολιγόλεπτη στάση , προτού συνεχίσουμε τη ξενάγηση του πλοίου. Τεράστιος χώρος, γεμάτος ροτόντες και μακρόστενες τραπεζαρίες, περιμένει τον επιβάτη ν απολαύσει τις απίθανες κρητικές δημιουργίες, που μόνο ο Αρχιμάγειρας Κος Κυπραίος Γιασεμής και το επιτελείο του ξέρουν να φτιάχνουν. Προσωπικά εμείς σαν γνώστες και της Κρητικής κουζίνας, μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από όλο τo ΜΕΝU.Μακάρι να μπορούσαμε να δοκιμάσουμε όλα αυτά τα υπέροχα πιάτα αλλά είναι αδύνατο. Κοντεύει μεσάνυχτα και αποφασίζουμε να ολοκληρώσουμε τη σημερινή περιήγηση μέχρι και τη πρύμη του Deck 9.Μετά το εστιατόριο οδηγούμαστε αρχικά στο CASINO, το οποίο λειτουργεί μόνο στις γραμμές του εξωτερικού και αμέσως μετά στο μικρό Bar του Deck 9. Το Bar μπορεί να φιλοξενήσει αυτούς που θέλουν να μείνουν μακριά από τη φασαρία του κυρίως σαλονιού, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή πίνοντας ακόμα κι ένα ποτό. Φτάνοντας κοντά στη πρύμη συναντάμε 2 πόρτες .Η δεξιά πόρτα σε οδηγεί σε ένα χώρο που τιτλοφορείται Αναγνωστήριο και έχει λίγα τραπεζάκια για όποιον θέλει να ησυχάσει και θέλει να διαβάσει το βιβλίο του ή το περιοδικό του.
Η αριστερή πόρτα αποτελεί το κλειδί για τον δεύτερο γαστρονομικό παράδεισο μετά το εστιατόριο Ala Carte, που δεν είναι άλλο από το Self Service του πλοίου. Μιλάμε για έναν χώρο τεράστιο που καταλαμβάνει σχεδόν όλο το πλάτος του βαποριού. Κι εδώ ο επιβάτης δεν έχει τίποτα να χάσει από το ν’ απολαύσει μέρος από τις κρητικές λιχουδιές και όχι μόνο. Η ώρα έχει περάσει όμως και πρέπει να ξεκουραστούμε. Αφήνουμε την εξερεύνηση των Deck 10 και Deck 11 για την επόμενη μέρα.

Ο ήλιος σιγά σιγά ανατέλλει και το πλοίο μας μπαίνει στο κόλπο της Σούδας. Αποφασίζουμε ν απολαύσουμε την άφιξη μας στη Σούδα από τα μεγάλα πρυμναία καταστρώματα που βρίσκονται σε όλα τα Deck.Με επιδέξιους χειρισμούς δένουμε στη προβλήτα. Μία ματιά από ψηλά κάτω στο ντόκο μας προκαλεί την εύλογη απορία, που βρισκόμαστε. Μεγάλο ύψος, που δύσκολα συναντάς σε τέτοιου είδους πλοία. Περιμένουμε ν’ αδειάσει το πλοίο και να ξεκινήσουμε πάλι τη ξενάγηση. Σειρά έχει το Deck 1o .Tο μεγαλύτερο μέρος του Deck καταλαμβάνουν οι καμπίνες του πληρώματος. Στο πίσω μέρος του Deck 10 βρίσκεται η Disco.Μία κυκλική πίστα στο κέντρο, μαζί με το Bar και τα τραπεζάκια συνθέτουν αυτό το χώρο, που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει μια κανονική Disco.Ο χώρος είναι διώροφος, με τραπεζάκια περιμετρικά από τη πίστα. Θα σας προτείναμε ανεπιφύλακτα να πιείτε το ποτό σας αργά το βράδυ. Ανεβαίνοντας την εσωτερική σκάλα της Disco, οδηγούμαστε στο Deck 11 που είναι και το τελευταίο κατάστρωμα του πλοίου. Με πορεία προς τη πλώρη, λίγο μετά την επιβλητική τσιμινιέρα, συναντάμε την πισίνα του πλοίου και το Bar, το οποίο διαθέτει και το παραδοσιακό Ελληνικό σουβλάκι, μία καινοτόμος και επιτυχημένη ιδέα της ΑΝΕΚ LINES.

Ομπρέλες, ξαπλώστρες και πολλά τραπέζια, σε αφήνουν να ονειρευτείς εξωτικούς προορισμούς. Μαζί με ένα ποτό από το Bar, μπορείς ν απολαύσεις τις ηλιαχτίδες του ήλιου μέσα σ ένα ειδυλλιακό περιβάλλον. Συνεχίζοντας προς τη πλώρη συναντάμε τη γέφυρα του πλοίου, αφήνοντας όμως την εξερεύνηση της για το γυρισμό. Μετά από μια σύντομη βόλτα στη πόλη των Χανίων επιστρέφουμε στο πλοίο γύρω στις 6 το απόγευμα, με σκοπό να συναντηθούμε με τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τη φόρτωση του πλοίου. Έτσι στο καταπέλτη, μας υποδέχονται ο Ύπαρχος του πλοίου, κ. Γασπαράτος Ανδρέας και ο Ναύκληρος κ.Γυπαρης Γεώργιος. Μας ενημερώνουν ότι στο πλοίο απόψε αναμένεται πολύς κόσμος, με συνέπεια όλη η ¨κουβέρτα” να βρίσκεται σε εγρήγορση. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ,ότι πριν ακόμα αρχίσει η φόρτωση του πλοίου, αναμένονταν 400 οχήματα και περισσότεροι από 1700 επιβάτες. Νούμερα μεγάλα αλλά εάν σκεφτούμε τον όγκο του πλοίου εύκολα καταλαβαίνουμε ότι είναι αληθινά. Κι όμως ο “γίγαντας” θα ανταπεξέλθει στο καθήκον του.

Αφήνοντας τους καταπέλτες οδηγούμαστε στη καρδιά του πλοίου που δεν είναι άλλη από το μηχανοστάσιο. Εκεί μας περιμένει ο Α’ Μηχανικός κ. Βασιλάκης Σπυρίδων μαζί με το επιτελείο του. Ο γίγαντας των 176 μέτρων μήκος και 29 μέτρων πλάτους , έχει μέγιστη ταχύτητα 22 Knots .Τη ταχύτητα αυτή τη δίνουν οι 4 κύριες 16κύλινδρες μηχανές τύπου V , ισχύος 10000 ίππων η καθεμία. Στη παρούσα στιγμή για την κάλυψη του ωραρίου της γραμμής είναι αρκετοί οι 19-20 κόμβοι. Το πλοίο διαθέτει 2 τεράστια Bow Thrusters και κανένα Stern.Αντιθέτως διαθέτει 2 τιμόνια που δίνουν τη δυνατότητα στο πλοίο να μανουβράρει πολύ εύκολα και γρήγορα μέσα στα λιμάνια. Ακόμη στα σωθικά του πλοίου υπάρχουν 5 ηλεκτρομηχανές από τις οποίες οι 3 είναι πρόσφατα αντικατεστημένες .Το εσωτερικό του μηχανοστασίου εντυπωσιακό και καθαρό παρά την ηλικία του πλοίου. Γυρίσαμε στο μεγάλο σαλόνι του Deck 9 περιμένοντας τον απόπλου. Το πλοίο αποπλέει και μετά από μια σύντομη βόλτα στο εσωτερικό του, διαπιστώνουμε, ότι παρά τον μεγάλο αριθμό των επιβατών, το ξενοδοχειακό μέρος τα πάει περίφημα. Ένα σύντομο πέρασμα από το εστιατόριο, για να δειπνήσουμε και να συναντήσουμε άλλα 3 άτομα που μας βοήθησαν σ αυτό το ταξίδι μας. Ο Προϊστάμενος Οικονομικός κ. Φυτράκης Εμμανουήλ και οι κ.κ Αρχιθαλαμηπόλοι, Σαριδάκης Γεώργιος και Παπαδάκης Αντώνιος. Με την άφιξη του πλοίου στο Πειραιά ανεβαίνουμε στη γέφυρα όπου μας περιμένει ο Προιστ. Ασυρμάτου κ. Μαυροματάκης Γεώργιος μαζί με τον Ύπαρχο κ.Γασπαράτο Ανδρέα. Η ξενάγηση στον εγκέφαλο του πλοίου είναι λεπτομερής και κάθε απορία μας απαντιέται άμεσα.Ολοκληρωμένο το 1992 , το πλοίο διαθέτει τεχνολογία που θα τη ζήλευε ακόμη κι ένα σύγχρονο πλοίο.

Εν κατακλείδι οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε από αυτό το 2ήμερο ταξίδι ήταν εξαιρετικές .Ένας πραγματικός γίγαντας με απεριόριστες δυνατότητες σε όλους τους τομείς.

Πριν κλείσουμε θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους ανθρώπους που μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε το αφιέρωμα αυτό και είναι οι :

Από την ANEK LINES
1) κος Βαρδινογιάννης Ιωάννης , Δ/νων Σύμβουλος
2) κος Αγγελιδάκης Σταύρος , Αρχιπλοίαρχος
3) κα Σίμου Ειρήνα , Δ/ντρια Marketing
4) κα Γιακουμάκη Βάσω , Δ/νση Marketing
5) κα Ρομπολάκη Χρύσα ,Γραμματεία Διοίκησης

Από το ΕΓ/ΟΓ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
1) κος Πετράς Χαράλαμπος , Πλοίαρχος
2) κος Γασπαράτος Ανδρέας , Ύπαρχος
3) κος Βασιλάκης Σπυρίδων , Ά Μηχανικός
4) κος Ντουροπολάκης Γεώργιος , Προιστ. Αρχιθαλαμηπόλος
5) κος Μαυροματάκης Γεώργιος , Προιστ. Ασυρμάτου
6) κος Φυτράκης Εμμανουήλ, Προιστ. Οικονομικός
7) κος Γυπαρης Γεώργιος, Ναύκληρος
8) κος Σαριδάκης Γεώργιος , Αρχιθαλαμηπόλος
9) κος Παπαδάκης Αντώνιος , Αρχιθαλαμηπόλος
10) κος Κυπραίος Γιασεμής , Αρχιμάγειρας

Κλείνοντας θα μας επιτρέψετε να γράψουμε δύο λόγια, από καρδιάς, για κάποια μέλη του πληρώματος με τα οποία μιλήσαμε περισσότερο.
Καπετάνιε σας ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία και την εγκαρδιότητα που μας έδειξες, να σ’ έχει πάντα ο Θεός καλά!
Ύπαρχε για σένα τι να πούμε? Η βοήθεια σου μας ήταν πολύτιμη και μας την πρόσφερες απλόχερα έστω κι αν είχες μεγάλο φόρτο εργασίας!
Μάστρο Σπύρο ευχαριστούμε για την ξενάγηση στην καρδιά του γίγαντα και την πάρα μα πάρα πολύ καλή κουβέντα που είχαμε μαζί σου, πιστεύουμε πως είσαι ένα ζωντανό σχολείο για τους νεότερους!
Προϊστάμενε Αρχιθαλαμηπόλε ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα έκανες και μας έκανες να νοιώσουμε την Κρητική φιλοξενία από την πρώτη έως την τελευταία στιγμή στο πλοίο και όπως είδαμε όχι μόνο σε μας, αλλά σε όλους τους επιβάτες μαζί με το επιτελείο σου! «Ντουροπολάκη Γιώργιε με παρελθό και μέλλο σε υψηλά επίπεδα έχεις το Βενιζέλο», τόσες μαντινάδες ακούσαμε από εσένα, σειρά μας να σου αφιερώσουμε μία!
Προϊστάμενε Ασυρμάτου αν δεν έπρεπε να φύγουμε θα μιλάγαμε ακόμα μαζί σου, οι γνώσεις σου για μας ήταν πολύτιμες, τιμή μας που σε γνωρίσαμε!
Προϊστάμενε Οικονομικέ η ευγένεια σου μας σκλάβωσε και το ενδιαφέρον σου μας υποχρέωσε!
κ. Σαριδάκη , το μόνιμο χαμόγελο σου η διάθεση σου για εξυπηρέτηση ήταν αυτό που γράψαμε και παραπάνω η απόλυτη Κρητική φιλοξενία!
κ. Παπαδάκη, είσαι ο άνθρωπος χαμόγελο του πλοίου, πρόθυμος παντού και σε όλα!
Σεφ, αν το ταξίδι μας διαρκούσε περισσότερο όλοι θα φεύγαμε υπέρβαροι ,τυχεροί επιβάτες και πλήρωμα που γεύονται τις δημιουργίες σου!

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις φωτογραφίες από το αφιέρωμα.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,413ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
647ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα