Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΕΛΜΕ Μαγνησίας: «Γολγοθάς» οι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών στις Σποράδες – Να δρομολογηθούν αξιόπλοα πλοία

Τη δρομολόγηση αξιόπλοων πλοίων στη γραμμή Βόλου – Β. Σποράδων αξιώνει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας με υπόμνημά της προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο κοινοποιείται και στο Υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τις έντονες διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις Σποράδες. Η ΕΛΜΕ απαιτεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου – Β. Σποράδων να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και των εκπαιδευτικών και να τις καλύπτει σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Αναλυτικά το υπόμνημα:

Η κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στη γραμμή Βόλου – Β. Σποράδες έχει φθάσει στο απροχώρητο. Στην ουσία η σύνδεση των νησιών των Β. Σποράδων με τη χερσαία Μαγνησία πραγματοποιείται μόνο με ένα πλοίο, το οποίο εδώ και ένα χρόνο δεν καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων των νησιών αλλά και των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν στα σχολεία των νησιών και μετακινούνται εβδομαδιαίως για να φθάσουν στις οικογένειές τους.
Το ουσιαστικότερο πρόβλημα είναι ότι οι επιβάτες δεν ταξιδεύουν με ασφάλεια, με αποτέλεσμα το θαλάσσιο ταξίδι να γίνεται γολγοθάς και για τους εκπαιδευτικούς που πάντοτε στέκονται με συναίσθηση ευθύνης και συνέπειας απέναντι στους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Απαιτούμε να υπάρξει άμεση και ουσιαστική παρέμβαση του Υπουργείου σας για δρομολόγηση αξιόπλοων πλοίων στη γραμμή Βόλου – Β. Σποράδων . Απαιτούμε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου – Β. Σποράδων να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και των εκπαιδευτικών και να τις καλύπτει σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

skopelostv.com

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,707ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα