Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

EMANUELE GRIMALDI: Εάν η FORTRESS πουλήσει την ATTICA GROUP μας ενδιαφέρει

Καθώς οι εξελίξεις στον χάρτη της ακτοπλοΐας μπαίνουν στην τελική τους ευθεία, ο επικεφαλής του ομίλου Grimaldi, Emanuele Grimaldi, δηλώνει εκ νέου παρών.

Μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το συνέδριο Euromed που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο κ. Grimaldi τόνισε ότι ο όμιλος που ελέγχει τις Μινωϊκές Γραμμές, διατηρεί το ενδιαφέρον του για ανάπτυξη στην ελληνική αγορά. Σε περίπτωση που η Fortress αποφασίσει να πουλήσει τη συμμετοχή της στην Attica Group θα μας ενδιέφερε, μας ενδιαφέρει ό,τι είναι υγιές, δεν μας ενδιαφέρουν τα σκουπίδια, τόνισε ο Ιταλός εφοπλιστής.

Όπως ανέφερε για την παρουσία του ομίλου Grimaldi στην Ελλάδα, απομένει να φανεί στην πράξη τι ευκαιρίες θα υπάρξουν στην ελληνική αγορά.

Η Minoan είναι μια εταιρεία υπερυγιής, έχει τρία πανέμορφα πλοία που είναι σύγχρονα και αποδοτικά, χωρίς δανεισμό και με διαθέσιμα κεφάλαια. Όποια ευκαιρία εμφανιστεί έχουμε τη δυνατότητα να την εκμεταλλευτούμε, ό,τι έχουμε τη δυνατότητα να το αγοράσουμε θα το εξετάσουμε, μας ενδιαφέρουν εταιρείες υγιείς που μπορούν να φέρουν μερίδια αγοράς, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα χτίσουμε μόνοι μας τα καλύτερα δυνατά πλοία και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε στο ελληνικό περιβάλλον με τα πιο σύγχρονα και ανταγωνιστικά πλοία, συνέχισε.

Ο κ. Grimaldi αποκάλυψε επίσης ότι έχει ήδη παραγγείλει και θα έχουν εγκατασταθεί στα τρία πλοία των Μινωϊκών τα scrubbers μέχρι τον Απρίλιο του 2019, πολύ νωρίτερα από την προθεσμία της 1ης Ιανουαρίου του 2020 για τη συμμόρφωση με το νέο κανονισμό για τα αποθειωμένα καύσιμα της ναυτιλίας.

Θα θέλαμε να εγκαταστήσουμε τα scrubbers και νωρίτερα  το Νοέμβριο ωστόσο δεν υπήρχαν διαθέσιμες μηχανές, κατέληξε ο Ιταλός πλοιοκτήτης, που έχει ήδη εγκαταστήσει στο στόλο του σε 35 πλοία scrubbers.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,649ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
659ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα