Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

EMANUELE GRIMALDI: Ετοιμάζει προσφυγή στη DG Comp για το deal HELLENIC SEAWAYS & ATTICA GROUP

Στις ευρωπαϊκές Αρχές πρόκειται να καταφύγει ο ισχυρός άντρας των Μινωικών Γραμμών Emanuele Grimaldi με σκοπό να μπορέσει να μπλοκάρει τη συμφωνία εξαγοράς της Hellenic Seaways από την Attica Group.

O Grimaldi, μιλώντας στο ναυτιλιακό portal Maritime Watch υποστηρίζει ότι το deal έχει και ευρωπαϊκή διάσταση, δεδομένου ότι η Ελλάδα «είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για πελάτες από όλη την Ευρώπη».

Όπως μάλιστα σημειώνει, η εταιρεία του «ετοιμάζει ένα έγγραφο» προς την DG Comp που θα τονίζει τα επιχειρήματα κατά της συμφωνίας, την οποία ο επικεφαλής των Μινωικών Γραμμών χαρακτηρίζει «εκτός των κανονικών παραμέτρων».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η πλευρά Grimaldi με το ποσοστό που έχει θα μπλοκάρει μια συγχώνευση της Hellenic Seaways και της Blue Star Ferries, ενώ ο ίδιος εκτιμά ότι «δεν θα υπάρξει άδεια [για τη συμφωνία] σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει ότι υπάρχει μια πιθανότητα να πουλήσουν οι Minoan Lines (σ.σ. που ελέγχει) τις μετοχές στη Hellenic Seaways με αντάλλαγμα δρομολόγια σε άλλες ελληνικές γραμμές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός εφοπλιστής διατηρεί ποσοστό της τάξεως του 48% στην Hellenic Seaways και συμμετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία της Τράπεζας Πειραιώς. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, στις αρχές Αυγούστου η Πειραιώς ήρθε σε καταρχήν συμφωνία με την Attica Group για την πώληση του ποσοστού της τράπεζας (ήτοι 40,5%) καθώς και ποσοστού άλλων μετόχων, τα οποία στο σύνολό τους δίνουν τον μετοχικό έλεγχο της Hellenic Seaways.

mononews.gr

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,032ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
642ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα