Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

EMANUELE GRIMALDI: «Θέλω να αναπτυχθώ περαιτέρω στην Ελλάδα»

«Θέλω να αναπτυχθώ περαιτέρω στην Ελλάδα» τόσο στην ακτοπλοΐα όσο και στη λιμενική βιομηχανία. Αυτό δηλώνει ο ισχυρός άνδρας του Grimaldi Group, Εμμανουέλε Γκριμάλντι απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «MR» κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου EuroMed Convention, που λαμβάνει χώρα στην Βαλένθια της Ισπανίας.

Σημείωσε πως τον ενδιαφέρουν τόσο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και του Ηρακλείου, τα οποία βρίσκονται σε διαγωνισμό παραχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και το λιμάνι της Κέρκυρας.

Τόνισε πως είναι ο μεγαλύτερος πελάτης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου αλλά εφόσον αποκτήσει τον έλεγχο, δεν πρόκειται απλώς να τα διαχειριστεί παθητικά αλλά θα επενδύσει προκειμένου να αναπτύξει κέντρα logistics.

Παράλληλα, θύμισε ότι ο όμιλος του δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά με επτά πλοία στις γραμμές της Κρήτης και της Αδριατικής και σημείωσε πως θα εξετάσει κάθε ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη.

Όσον αφορά ενδεχόμενες επιχειρηματικές κινήσεις στην Ελλάδα -αφού εξήγησε πως προσπάθησε να εξαγοράσει την Hellenic Seaways αλλά δεν τα κατάφερε- θα αξιολογήσει τις επιλογές του στο μέλλον εφόσον ανακύψει το ενδεχόμενο παραχώρησης κάποιων γραμμών ή και της ίδιας της βασικής του ανταγωνίστριας Attica Group.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μιας συγχώνευσης της Attica Group με την ΑΝΕΚ εξήγησε πως ούτως ή άλλως για τις Μινωικές Γραμμές -τις οποίες ελέγχει κατά 100%- δύο είναι οι παίκτες στην Ελλάδα: Αυτός και η Attica Group.

Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος Γκριμάλντι διεκδίκησε την Hellenic Seaways κόντρα στην Attica Group η οποία τελικά και την απέκτησε μέσω   της 100% ελληνικής θυγατρικής του τις Μινωικές Γραμμές.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,004ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
641ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα