Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Έναρξη λειτουργίας κέντρου πληροφόρησης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, ξεκίνησε τη λειτουργία του το κέντρο πληροφόρησης «ADRION 5 SENSES» το οποίο βρίσκεται εντός του χώρου των αναχωρήσεων-αφίξεων του λιμένα της Ηγουμενίτσας, σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον ΟΛΗΓ στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Το κέντρο πληροφόρησης δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «ADRION 5 SENSES» και θα παρέχει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την τουριστική εμπειρία για το σύνολο των αισθήσεων. Μέσω διαδραστικής εφαρμογής αλλά και έντυπου υλικού η φιλοσοφία του ADRION 5 SENSES προσκαλεί τον επισκέπτη να ξεκλειδώσει τις πέντε αισθήσεις του και να αισθανθεί τον προορισμό.

Το σήμα ADRION αντιπροσωπεύει την περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου, τα κοινά τους χαρακτηριστικά και τη συνεργασία μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ (Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία) και κρατών που γειτνιάζουν με την ΕΕ (Αλβανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Σερβία), για ένα κοινό και επιτυχημένο μέλλον.

Η περιοχή ADRION, υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Αδριατική και το Ιόνιο (EUSAIR) καθώς και από το Ευρωπαϊκό Διακρατικό Πρόγραμμα ADRION.

Λίγα λόγια για το έργο ADRION 5 SENSES
Το “ADRION 5 SENSES” εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2 (Βιώσιμη Περιφέρεια) – Ειδικός Στόχος 2.1 (Προώθηση της Βιώσιμης Αξιοποίησης και της Διαφύλαξης της Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως Αναπτυξιακών Περιουσιακών Στοιχείων στην Περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου) στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης έργων του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας Interreg ADRION 2014-2020.

Ο γενικός στόχος του έργου είναι η οικοδόμηση και προώθηση του σήματος ADRION 5 SENSES στον τουρισμό ικανοποιώντας και τις πέντε αισθήσεις των τουριστών. Η φυσική/πολιτιστική κληρονομιά είναι ένα σημαντικό προϊόν του τουρισμού και επομένως η βιώσιμη αξιοποίηση και αποτελεσματική προώθησή της είναι ενσωματωμένες στη λογική του ADRION 5 SENSES.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,700ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα