Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ενεργοποιήθηκαν τρεις πλοηγίδες στο λιμάνι του Πειραιά

Μειώνεται ο χρόνος εξυπηρέτησης πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά αφού ενισχύθηκε η Πλοηγική Υπηρεσία με την ενεργοποίηση τριών πλοηγίδων. Τους τελευταίους μήνες η Υπηρεσία είχε ξεμείνει με μόνο μία πλοηγίδα και τα προβλήματα στον κατάπλου και στον απόπλου ήταν σημαντικά και ειδικά για ένα λιμάνια όπως του Πειραιά που είναι από τα κορυφαία στην Ευρώπη και στον κόσμο. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου Ναυτιλίας μέσα στον Ιανουάριο θα δραστηριοποιηθούν άλλες δύο πλοηγίδες με νέες μηχανές.

Οι τρεις πλοηγίδες ενεργοποιήθηκαν παραμονές Χριστουγέννων με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ) του ΥΝΑ. Πλέουν με ταχύτητα 18 μιλίων την ώρα χάρη στις υπερσύγχρονες, ηλεκτρονικές, άκαπνες, αθόρυβες, και αντικραδασμικές μηχανές με τις οποίες εφοδιάστηκαν. Το αποτέλεσμα είναι η ταχύτερη εξυπηρέτηση των πλοίων που καταπλέουν και αποπλέουν τα λιμάνια της περιοχής αρμοδιότητάς της Υπηρεσίας.

«Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια του ΥΝΑΝΠ μέσω της ΓΓΛΛΠΝΕ για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό της Πλοηγικής Υπηρεσίας προκειμένου να την καταστήσει αποτελεσματικότερη αλλά και να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της» επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου.

Του Μηνά Τσαμόπουλου
newmoney.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,706ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα