Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Εντατικές διαπραγματεύσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο Ριάντ, για την υπογραφή Ναυτιλιακής Συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία

Αντιπροσωπεία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με επικεφαλής τον Υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή, επισκέπτεται το Ριάντ, στο πλαίσιο της 4ης Συνόδου της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας είχε χθες, διμερείς συναντήσεις με τον Υφυπουργό Μεταφορών (αρμόδιο για θέματα ναυτιλίας), με τον Πρόεδρο του Ομίλου Al-Tayar και με τον Αντιπρόεδρο της Εθνικής Ναυτιλιακής Εταιρίας της Σαουδικής Αραβίας Bahri. Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η ενίσχυση της διμερούς οικονομικής, ναυτιλιακής και λιμενικής συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της 4ης ΜΔΕ, έμφαση αποδόθηκε στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυο χωρών για την υπογραφή Διμερούς Ναυτιλιακής Συμφωνίας, η οποία εκκρεμεί από το έτος 1997 και πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος γραπτής διαβούλευσης. Μεταξύ των δυο αντιπροσωπειών, έλαβε χώρα εκτενής συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο επί του περιεχομένου και συμφωνήθηκε η συνέχιση των διαβουλεύσεων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σήμερα (Τρίτη 21/02/2017) ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταφορών της Σαουδικής Αραβίας, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Υπουργός Ναυτιλίας απέδωσε έμφαση στις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και στη δυναμική εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ναυτιλίας και των λιμένων, δια της υπογραφής θεσμικού ναυτιλιακού κειμένου. Οι δυο Υπουργοί επιβεβαίωσαν την πολιτική βούλησή τους για την επίσπευση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της Ναυτιλιακής Συμφωνίας, η οποία, κατόπιν πρότασης του κ. Κουρουμπλή, συμφωνήθηκε να λάβει χώρα στον Πειραιά.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,425ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
648ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα