Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Εντός του 2020 θα ολοκληρωθούν τα έργα στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη, ενώ ήδη από τη Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020, όλα τα πλοία πρυμνοδετούν στη νέα προβλήτα

Εντός του 2020 θα ολοκληρωθούν τα έργα στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη, ενώ ήδη από τη Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020, όλα τα πλοία πρυμνοδετούν στη νέα προβλήτα. Τα έργα επιθεώρησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, στο πλαίσιο της επίσκεψης στο νησί κυβερνητικού κλιμακίου, υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι το άνοιγμα της χώρας μας στον τουρισμό, με όλα τα αναγκαία λόγω του κορονοϊού μέτρα, βρίσκει το λιμάνι του Αθηνιού, όπου δένουν τα επιβατικά πλοία που μεταφέρουν τους επισκέπτες στη Σαντορίνη, λειτουργικό, ενώ το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του 2020. Ένα έργο υποδομής, ιδιαίτερα σημαντικό για ένα νησί, που αποτελεί ‘βιτρίνα’ του τουρισμού μας» δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

«Το συναίσθημα, που νιώθει κανείς μπαίνοντας για πρώτη φορά στην καλντέρα με πλοίο, δεν μπορεί εύκολα να περιγραφεί. Συγκρίνεται ίσως μόνο με τη μαγική θέα που αντικρίζει κανείς φτάνοντας αεροπορικά. Σε κάθε περίπτωση, η Σαντορίνη αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό, με όποιον τρόπο και εάν φτάσει κανείς εδώ. Η πατρίδα μας υποδέχεται και εφέτος επισκέπτες από το εξωτερικό, ενώ ενισχύεται και ο εσωτερικός τουρισμός, με ασφάλεια και με ενισχυμένες υποδομές» συμπλήρωσε.

Ως προς την εξέλιξη του έργου, έχει ήδη ολοκληρωθεί το 70% και θα είναι έτοιμο στο σύνολο του μέχρι το τέλος του 2020. Οι εργασίες συνεχίζονται στον χώρο του παλιού τμήματος του λιμανιού για την ολοκλήρωση του έργου.

Το έργο προϋπολογισμού 8,4 εκ. ευρώ, αφορά ειδικότερα στην κατασκευή ενός νέου μετώπου για την παραβολή των πλοίων το οποίο περιλαμβάνει τρία επιμέρους τμήματα συνολικού μήκους περίπου 285μ. Παράλληλα, δημιουργείται και μεγαλύτερος χερσαίος χώρος εξυπηρέτησης αυτοκινήτων κι επιβατών.

Το πρώτο τμήμα του έργου, συνολικού μήκους περίπου 185μ., ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο 2020. Επίσης, κατόπιν αιτημάτων τοπικών φορέων τοποθετήθηκαν δύο επιπρόσθετες εξωτερικές δέστρες στο παραληφθέν τμήμα του κρηπιδώματος και επανατοποθετήθηκε ο πυλώνας φωτισμού στη θέση του. Τέθηκε σε λειτουργία και παραδόθηκε το τμήμα αυτό του λιμανιού σε χρήση.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,774ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα