Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Έως το τέλος του μήνα θα έχει ανακοινωθεί από τις κυπριακές αρχές ο ανάδοχος για την κάλυψη της ακτοπλοϊκής γραμμής Πειραιάς-Λάρνακα ή Λεμεσός

Έως τέλος του μήνα θα έχει ανακοινωθεί από την Κυπριακή Επιτροπή Αξιολόγησης ο ανάδοχος για την κάλυψη της επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής Πειραιά-Λάρνακα ή Λεμεσό.

Η εκτέλεση της ακτοπλοϊκής επιβατικής σύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου αφορά 22 δρομολόγια χωρίς ενδιάμεσο σταθμό. Τα δρομολόγια θα ξεκινούν από Απρίλιο ή Μάιο και θα ολοκληρώνονται Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

Στο διαγωνισμό το μάξιμουμ της τιμής του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου που ο πλοιοκτήτης δεν μπορεί να ξεπεράσει, είναι για απλή μία μετάβαση με αεροπορική θέση στα 50 ευρώ και στο μετ’ επιστροφής στα 80 ευρώ.

Επίσης το αυτοκίνητο είναι μόνο συνοδευόμενο και η τιμή του θα είναι στα 150 ευρώ μετ’ επιστροφής ενώ στις μηχανές το εισιτήριο μετ’ επιστροφής στα 100 ευρώ.

Οι τιμές αυτές είναι οι υψηλότερες που μπορεί να βάλει ο πλοιοκτήτης, ενώ βάσει της επιδότησης έχει το δικαίωμα αν το θελήσει να τις μειώσει προκειμένου η γραμμή να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Στόχος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ανέφεραν πηγές από την Κύπρο, είναι να δοθεί εναλλακτική συνδεσιμότητα μεταξύ της Ελλάδας και Κύπρου καθώς αυτή τη στιγμή γίνεται μόνο αεροπορικώς -αλλά και να προσφέρει στο τουριστικό προϊόν και από τις δύο πλευρές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που υπήρχε ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδος ήταν πριν από 21 χρόνια.

Σημειώνεται ότι στις 28/1 έληξε η προθεσμία υποβολής προσφορών διαγωνισμού για την επιλογή ανάδοχου, ενώ τρεις είναι οι εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον: Η SCANDRO HOLDING LTD, η προσφορά της οποίας ανέρχεται στα 15.594.000 ευρώ, η N.Y. BUSINESS TIES LTD η προσφορά της οποίας ανήλθε στα 14.100.000 ευρώ και η KIARA NAFTIKI ETAIRIA (Όμιλος SeaJets) που πρόσφερε 16.500.000 ευρώ.

Η γραμμή επιδοτείται με 5,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο για τρία χρόνια (σύνολο 16,5 εκατ. ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2021 και οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς υπέβαλαν προσφορά μέσω της ιστοσελίδας της Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου της Κύπρου e-procurement.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,658ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα