Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Επαναηλεκροδοτείται το Νεώριο Σύρου

Τα φώτα ανάβουν. Η καρδιά του Νεωρίου αρχίζει να ξαναχτυπά. Η αλλαγή σελίδας για το Νεώριο, σιγά, σιγά ολοκληρώνεται.

Να ευχαριστήσουμε δημοσίως τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας.

Καταρχήν:
-Τον Πρόεδρο του ομίλου κύριο Νίκο Ταβουλαρη, για την ευγενή του χειρονομία να υπογράψει παραχωρητήριο χρήσης του Νεωρίου, διότι χωρίς αυτό ήταν αδύνατη η επανασύνδεση του ρεύματος στην ΝΑΒΙΕΣ.
– Τον αγοραστή και επόμενο ιδιοκτήτη του ναυπηγείου μας κύριο Πάνο Ξενοκώστα, για τις οικονομικές και προσωπικές εγγυήσεις που κατέθεσε.
– Την εταιρεία Σύρος Ελλάς ΙΚΕ για την συμμετοχή της σε αυτήν την ενδιάμεση διαδικασία.
– Τον Πρόεδρο και Δ/νων Σύμβουλο της ΔΕΗ κύριο Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, ο οποίος κατανόησε τις θέσεις μας και τα προβλήματά μας, δίνοντας το πράσινο φως για την επαναηλεκτροδότηση.
– Τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κύριο Στέργιο Πιτσιόρλα, αρωγό και συναγωνιστή στη μεγάλη μας προσπάθειά, ο οποίος σηκώνει το μεγάλο φορτίο της ολοκλήρωσης της μεταβίβασης του ναυπηγείου και που μας επέτρεψε να τον κάνουμε άνθρωπό μας και να επωμισθεί τα προβλήματά μας.
– Τους έντιμους και ικανότατους φορείς του νησιού μας, κ.κ. Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β, Σεβασμιότατο Καθολικό Επίσκοπο Σύρου π. Πέτρο Στεφάνου, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννη Ρούσσο.

Να ευχαριστήσουμε επίσης τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργο Μαραγκό, για την πρωτοβουλία του και τη δυναμική του παρέμβαση στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, η οποία μας εξέπληξε θετικά.

Να ευχαριστήσουμε και όλους τους συναδέλφους μας εργαζόμενους στο Νεώριο, για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και μας επέτρεψαν να κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις για τη ρευματοδότηση και την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του Νεωρίου.

Να ευχαριστήσουμε ακόμα και αυτούς τους λίγους που τάχθηκαν απέναντί μας, ασκώντας σκληρή και πολλές φορές άδικη και παράλογη κριτική. Ας ξέρουν αυτοί οι λίγοι, ότι στην προσπάθειά μας να καταλάβουμε τί θέλουν τελικά (πιθανόν να μην ξέρουν και οι ίδιοι…), μας βοήθησαν να γίνουμε σοφότεροι και καλύτεροι προς το συμφέρον όλων.

Η διαδικασία μεταβίβασης προχωρά, ο φάκελος ολοκληρώνεται και σύντομα το Νεώριο θα ξαναγράψει τη δική του ιστορία από την αρχή.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΑΝΤΩΝΗΣ                                      ΜΑΡΚΟΣ ΡΗΓΟΥΤΣΟΣ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,658ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα