Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Επεκτείνει τον στόλο της η TUI Cruises

Σε συνέχεια των αναπτυξιακών της σχεδίων, η TUI Cruises αντικαθιστά το προηγούμενο Mein Schiff 1 με ένα κρουαζιερόπλοιο νέας γενιάς, το οποίο θα φέρει την ίδια ονομασία και θα αποτελεί τη ναυαρχίδα του στόλου της, μετονομάζει ένα παλαιότερο και υπογράφει μια νέα συνεργασία με τον tour operator Schauinsland-Reisen για την παροχή ταξιδιωτικών πακέτων, τα οποία συνδυάζουν κρουαζιέρα με διακοπές στη στεριά.

Η γερμανική εταιρία κρουαζιέρας, μια κοινοπραξία μεταξύ της TUI και της Royal Caribbean, ύστερα από την παράδοση του Mein Schiff 1 στη βρετανική θυγατρική εταιρία, Marella Cruises, νωρίτερα αυτό τον μήνα, εμπλουτίζει τον στόλο της με ένα πλοίο νέας γενιάς, το οποίο θα έχει το ίδιο όνομα. Ήδη, μόλις χθες έγινε κι επίσημα η παράδοση του νέου Mein Schiff 1 σε τελετή στο ναυπηγείο Meyer, στο Turku της Φινλανδίας. Το πλοίο θα ταξιδέψει στο Κίελο και στη συνέχεια στο Αμβούργο, όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στα δύο γερμανικά λιμάνια, πριν ξεκινήσει την κανονική λειτουργία του αργότερα μέσα στον χρόνο.

«Με τον εορτασμό της 10ης επετείου μας παρουσιάζουμε το νέο Mein Schiff 1, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας γενιάς πλοίων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Wybcke Meier. Και συμπλήρωσε: «Η επέκταση του στόλου μας θα συνεχιστεί του χρόνου με το νέο Mein Schiff 2 και στη συνέχεια το 2023 με το Mein Schiff 7, ακόμα ένα πλοίο αυτής της κατηγορίας».

Μεταξύ των επιβατών του νέου πλοίου τον επόμενο χειμώνα θα είναι πελάτες της Schauinsland-Reisen, καθώς ο γερμανικός ταξιδιωτικός πράκτορας συμφώνησε με την TUI Cruises να προσφέρει πακέτα διακοπών που θα περιλαμβάνουν κρουαζιέρα και διακοπές στη στεριά.

Οι πελάτες θα μπορούν να κάνουν κράτηση από το χειμερινό πρόγραμμα 2018/2019 του Schauinsland, που συνδυάζει ένα ταξίδι με την TUI Cruises και διακοπές στη στεριά. Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν τρία δρομολόγια στα Κανάρια Νησιά με το νέο Mein Schiff 1, στη δυτική Μεσόγειο με το Mein Schiff 2 και στην Ανατολή με το Mein Schiff 4.

Σύμφωνα με την Schauinsland, η οποία έχει ήδη προβεί σε παρόμοιες συμφωνίες με την Aida και την MSC, τέτοιου είδους πακέτα διακοπών γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή, ιδίως την περίοδο προσφορών των ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Εν τω μεταξύ, η TUI Cruises σχεδιάζει τον επόμενο χρόνο να αλλάξει την ονομασία των πλοίων της, που παραδοσιακά λαμβάνουν ονόματα αριθμών. Έτσι, το τωρινό πλοίο Mein Schiff 2 θα μετονομαστεί σε Mein Schiff Herz (Το πλοίο της καρδιάς μου).

Ο λόγος είναι απλός, καθώς ένα καινούριο Mein Schiff 2 θα πάρει θέση στον στόλο της εταιρίας του χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί νέο όνομα για το πρώτο σκάφος, το οποίο θα παραμείνει στον στόλο μέχρι το 2022.

Υπενθυμίζεται ότι, η TUI Cruises παρουσίασε μεγάλη αύξηση πέρυσι, τόσο σε επίπεδο εσόδων, τα οποία αυξήθηκαν κατά 30%, όσο και στον αριθμό των επιβατών, ο οποίος αυξήθηκε λίγο περισσότερο από 15% σε 467.000. Όσον αφορά στην πολύ υψηλή αύξηση των εσόδων οφείλεται εν μέρει στις πρώιμες κρατήσεις για το Mein Schiff 6.

money-tourism.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,527ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
655ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα