Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Επεκτείνει τον στόλο της η TUI CRUISES

Mε την παραγγελία ενός ακόμη κρουαζιερόπλοιου, η TUI Cruises, η γερμανική κοινοπραξία μεταξύ του ομίλου TUI και της Royal Caribbean Cruises, σχεδιάζει να επεκτείνει τον στόλο της σε επτά κρουαζιερόπλοια έως το 2023.

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος της TUI, επιβεβαίωσε σχετικό δημοσίευμα σε γερμανική εφημερίδα. Ειδικότερα, η Frankfurter Allgemeine Zeitung ανέφερε ότι η TUI Cruises θα παραγγείλει ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο από το φινλανδικό ναυπηγείο Meyer Turku, έναντι περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό το οποίο δεν επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας.

Mε βάση τα λεγόμενου του ιδίου, η αγορά θα χρηματοδοτηθεί με παρόμοιο τρόπο όπως και οι προηγούμενες, με περίπου 80% χρηματοδότηση από το χρέος και κάλυψη 20% από ίδια κεφάλαια.

Το νέο σκάφος θα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με τα δύο κρουαζιερόπλοια που έχει ήδη παραγγείλει η TUI Cruises και τα οποία πρόκειται να παραδοθούν το ένα φέτος και το άλλο το 2019, το καθένα με χωρητικότητα περίπου 2.900 επιβατών.

Ο όμιλος TUI, που έχει εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο (Τρίτη) τα κέρδη του πρώτου τριμήνου.

money-tourism.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,706ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα