Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Επιδότηση 100% των εργοδοτικών εισφορών για Ιούλιο μέχρι και Σεπτέμβριο για τους ναυτικούς

Την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την οποία επιδοτείται το 100% των εργοδοτικών εισφορών για τους ναυτικούς για τους μήνες Ιούλιο έως και Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Βρούτσης με ανάρτησή του στο twitter.

Σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ, το σύνολο των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους ναυτικούς που δεν τελούν σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας τους καλύπτει για ένα τρίμηνο και αναδρομικά από 1η Ιουλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου ο κρατικός προϋπολογισμός.

Bρούτσης: Η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους ναυτικούς

Στην ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοινώνοντας την νέα ΚΥΑ τονίζει ότι «η κυβέρνηση μας στηρίζει έμπρακτα τους ναυτικούς μας και την ακτοπλοΐας μας».

Οι όροι και η διαδικασία για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των ναυτικών καθορίζονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας και ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης. Η ρύθμιση εντάσσεται στα επιπρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών που ψηφίστηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών από την πανδημία του κορoναϊού.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,791ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
665ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα