Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Επιμένουν τα ναυτεργατικά σωματεία για άμεση συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ

Στη νέα συνάντηση για την ανανέωση των ΣΣΕ μεταξύ ΣΕΕΝ και ΠΝΟ, συνεχίστηκε η κοροϊδία και ο εμπαιγμός μεταξύ των εφοπλιστών, των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού με επικεφαλή τον Χαλά Γ. και του οπορτουνισμού, με τον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ Νταλακογεώργο Α.

Ροκανίζουν τον χρόνο της θερινής περιόδου, για να μην αναπτυχθούν απεργιακοί αγώνες που έχουν επανειλημμένα προτείνει οι ταξικές δυνάμεις, για την υπογραφή και εφαρμογή των κλαδικών  ΣΣ Εργασίας με αυξήσεις, αποκλειστική δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες καραβιών, για οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες, για το δικαίωμα στη δουλειά, την προστασία των ανέργων, ενάντια στον ν.4387/2016, (φορολογικό, ασφαλιστικό) με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και τις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.

Απαιτούμε την άμεση συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ, για κλιμάκωση του αγώνα με 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης και σχεδιασμό πολύμορφων κινητοποιήσεων στα ποντοπόρα, μεσογειακά και ακτοπλοϊκά φορτηγά πλοία.

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, σε ετοιμότητα, οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην επιθετικότητα των εφοπλιστών, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε με βάση τις δικές μας ανάγκες:

 √ Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις

√ Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751€.

√ Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών  νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και τη κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στον ν.4387/2016, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.

Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,413ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
647ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα