Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστου Λαμπρίδη στη Λήμνο

Τη Λήμνο επισκέφτηκε χτες Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2018 ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, εκπροσωπώντας τη Κυβέρνηση, προκειμένου να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 106ης Επετείου Απελευθέρωσης της Λήμνου από τον τουρκικό ζυγό.

Εν συνεχεία ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Λέσβου κ. Γιώργο Πάλλη, επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Μύρινας, όπου συζήτησαν με τον Λιμενάρχη Μύρινας, Πλωτάρχη Λ.Σ. Αρβανίτη Γιώργο, και με το προσωπικό, για τις επιχειρησιακές δυνατότητες και τα θέματα αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου, καθώς επίσης και άλλα θέματα που αφορούν το προσωπικό.

Έπειτα ο κ. Λαμπρίδης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, με τον οποίο επισκέφτηκαν τις λιμενικές εγκαταστάσεις της Μύρινας και συζήτησαν για την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών νομιμοποίησης των λιμενικών εγκαταστάσεων, καθώς και τη δυνατότητα αξιοποίησης των διατάξεων του νόμου 4504/2017, αναφορικά με την υλοποίηση έργων επισκευής στα λιμάνια, αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου.

Ο κ. Λαμπρίδης σημείωσε την προσπάθεια του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής γενικότερα, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ) ειδικότερα, για την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών στα περιφερειακά λιμάνια όλης της χώρας, αξιοποιώντας πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Επίσης επισήμανε την αύξηση των πόρων χρηματοδότησης από το ΠΔΕ, την οποία εξασφάλισε η ΓΓΛΛΠΝΕ για την υλοποίηση έργων επισκευής και συντήρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων. Συναφώς ο κ. Λαμπρίδης ενημέρωσε το Δήμαρχο Λέσβου ότι τα έργα που έχουν προταθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λήμνου να χρηματοδοτηθούν από πόρους του ΠΔΕ, θα εξετασθούν κατά προτεραιότητα.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,400ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
647ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα