Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Επιστολή Επάρχου Θήρας στο Υπουργείο με θέμα “Δρομολόγηση του «AQUA JEWEL”

ΠΡΟΣ:      Υπουργό  Ναυτιλίας  και  Νησιωτικής Πολιτικής  κο  Κουρουμπλή Παναγιώτη
Κοιν/ση:  1.   Υφυπουργό Ναυτιλίας  και Νησιωτικής Πολιτικής κο Σαντορινιό Νεκτάριο
2.   Μ. Μ. Ε.

Kύριε υπουργέ,

Όπως όλοι καλά γνωρίζουμε και έχει ειπωθεί επανειλημμένα, ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών των Κυκλάδων, είναι  η ακτοπλοϊκή σύνδεση ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο.

Ένα ουσιαστικό πρόβλημα για  τους κάτοικους της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας την χειμερινή περίοδο που βασίζεται η διαβίωση, η ασφάλεια, ο ανεφοδιασμός, η υγειονομική τους περίθαλψη αλλά και η οικονομική, επαγγελματική και επιχειρηματική τους δραστηριότητα είναι κυρίως η ακτοπλοΐα.

Πληροφορηθήκαμε ότι συζητείται στη δρομολόγηση του «AQUA JEWEL» της εταιρείας Sea Jet εκτός των προορισμών για τους οποίους δρομολογείται, να συμπεριληφθεί και το δρομολόγιο Σαντορίνη –  Ηράκλειο Κρήτης- Σαντορίνη, κάθε Τρίτη.

Θεωρούμε, ότι είναι ιδανική ευκαιρία να δοθεί από τους αρμόδιους η έγκριση της δρομολόγησης αυτής, προκειμένου να ικανοποιηθεί ένα  πάγιο αίτημα των κατοίκων των νησιών μας.

Η δρομολόγηση κάποιου πλοίου στην γραμμή Κρήτη – Σαντορίνη κατά την Χειμερινή περίοδο είναι για μας απαραίτητη για το λόγο ότι την συγκεκριμένη περίοδο παρατηρείται τεράστιο πρόβλημα για τους γονείς και τους φοιτητές που σπουδάζουν εκεί.

Η Κρήτη για τους μαθητές της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας  θεωρείται η πρώτη επιλογή για σπουδές  στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όμως, ο μόνος τρόπος της μετακίνησής τους το χειμώνα είναι μέσω Αθήνας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μετακινηθούν λόγο της   δύσκολης  οικονομικής κατάστασης για όλους μας.

Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζοντας την ευαισθησία που σας διακρίνει σε τέτοια θέματα, είμαι βέβαιη ότι θα δείτε με ενδιαφέρον την πρότασή μας, προκειμένου ένα τόσο ουσιώδες για μας πρόβλημα να βρει επιτέλους λύση.

Με την πεποίθηση ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε τις ενέργειές  σας.

Η ΕΠΑΡΧΟΣ  Π. Ε. ΘΗΡΑΣ

ΘΕΩΝΗ  ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΥ

Πηγή:neasantorinis.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,035ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
641ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα