Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Επιστολή-καταγγελία των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της Π.Ν.Ο. προς τον Γ.Γ. κ .Ιωάννη Χαλά

ANOIKTH EΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προς τον
Γενικό Γραμματέα Π.Ν.Ο.
κ. Ιωάννη Χαλά

Με κοινοποίηση στις Οργανώσεις Π.Ν.Ο.

Κύριε Χαλά,
Με έκπληξη λάβαμε την από 14-1-2020 πρόσκλησή σας προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ν.Ο., η οποία θα συνεδριάσει στις 17-1-2020 και με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη διαβάσαμε τα θέματα που διαλαμβάνονται σε αυτήν.

Πραγματικά απορούμε αν αυτή είναι πρόσκληση των μελών της Διοίκησης μιας Δευτεροβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης ή απλά τα «προσεχώς» από άλλη μια χιλιοπαιγμένη και κακοπαιγμένη παράσταση που επιχειρείτε όλως τεχνηέντως να στήσετε με συμπρωταγωνιστές τους ταξικούς συμμάχους σας και τον θίασο που τους πλαισιώνει σε κάθε προσπάθεια Δημοκρατικής και Καταστατικής σύγκλησης των Οργάνων της Ομοσπονδίας μας, οι οποίοι στέργουν σε κάθε σας παράσταση.

Βέβαια, όπως περίτρανα έχετε αποδείξει το τελευταίο διάστημα, το επιθυμητό τέλος σε κάθε παράσταση που στήνετε είναι το ένα και το αυτό, ήτοι η παράταση της παραμονής σας στην εξουσία με κάθε μέσο και παρά την ομόθυμη καταδίκη της συμπεριφοράς και της όλης στάσης σας από το σύνολο των Ελλήνων Ναυτεργατών.

Ο χρόνος που επιλέξατε για να ανέβει και αυτή σας η παράσταση μόνο τυχαίος δεν είναι, καθώς ήρθε να ανέβει λίγες μέρες μετά την απόφαση μας να προσφύγουμε ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης ζητώντας το αυτονόητο, ήτοι τη σύγκληση των συλλογικών Οργάνων της Ομοσπονδίας μας και τη διεξαγωγή δημοκρατικών και ανόθευτων διαδικασιών έκφρασης στα πλαίσια αυτών.

Θα θέλαμε να σας σημειώσουμε ότι η αίτηση μας αυτή δεν στρέφεται κατά της Ομοσπονδίας, εκτός αν διακατέχεστε από τέτοια αλαζονεία, ώστε να θεωρείτε ότι εσείς ως Γενικός Γραμματέας είστε η Π.Ν.Ο.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνουμε και εμείς συμπρωταγωνιστές στην νέα αυτή παράσταση σας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας δεν είναι δικαιοδοτικό όργανο και καθ’ οιονδήποτε τρόπο δεν υποκαθιστά την Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως εσείς επιχειρείτε να πράξετε.
Σε κάθε περίπτωση πραγματικά απορούμε τι απόφαση επιθυμείτε να ληφθεί επί του δικογράφου μας από την Εκτελεστική Επιτροπή, εκτός αν εσείς και οι συμπαίκτες σας έχετε αυτοαναγορευτεί σε Δικαστές και ενόρκους. Βέβαια, το περιμένουμε και αυτό από εσάς και τους τιμητές των πάντων ταξικούς συμμάχους σας.

Εμείς σας δηλώνουμε ότι σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε ούτε Δικαστές ούτε ένορκοι ούτε πρόκειται να συμμετέχουμε στα σχέδια σας που μοναδικό σκοπό έχουν το εμπαιγμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Εμείς είμαστε Έλληνες Ναυτεργάτες και αυτούς και μόνο αυτούς εκπροσωπούμε και υπηρετούμε, επειδή οι ίδιοι μας επέλεξαν να το κάνουμε.

Η Ελληνική Ναυτεργασία δεν έχει ανάγκες από τιμητές ούτε από αυτοαναγορευόμενους Δικαστές, αλλά από συναδέλφους που θα αγωνιστούν για τους συναδέλφους τους και μόνον για αυτούς.

Και όλα αυτά που την ίδια στιγμή αρνείστε και αποφεύγετε να εκτελέσετε έστω και στο και πέντε τα καταστατικά σας καθήκοντα και τις υποχρεώσεις σας, ήτοι να θέσετε ως θέμα στην Εκτελεστική για συζήτηση και λήψη απόφασης, την από 16-12-2019 κοινή αίτησή μας με θέμα : «Σύγκληση του Παναυτικού Συνεδρίου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου Γενικού Γραμματέα στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία», παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτόν για άλλη μια φορά το Καταστατικό.

Εκτός, αν βέβαια δεν δίνουν παραστάσεις εκείνη την ημέρα οι σύμμαχοι – συμπρωταγωνιστές σας.

Δεν πρόκειται να αποτελέσουμε άλλοθι στη δική σας αντικαταστατική συμπεριφορά και απραξία σας και το κυριότερο στο παντελή εξευτελισμό και υποβιβασμό των συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών που επιδεικνύετε εσείς και οι σύμμαχοι σας.
Σας δηλώνουμε ότι αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε.

Πρέπει επιτέλους να το καταλάβατε ότι η Ομοσπονδία είναι η Δευτεροβάθμια Οργάνωση των Ελλήνων Ναυτεργατών και αυτούς και μόνο αυτούς πρέπει να εκπροσωπεί και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί όχημα προσωπικών επιδιώξεων του εκάστοτε Γενικού Γραμματέα ή και τρίτων παραγόντων.

Πραγματικά πάντως μόνο δικαιολογημένη αγανάκτηση και γέλια μπορεί να προκαλέσει το «αιφνίδιο» ενδιαφέρον σας για τα προβλήματα των Ελλήνων Ναυτεργατών, το οποίο δήθεν επιδεικνύετε με το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης. Δυστυχώς για εσάς αυτό που αποδεικνύετε είναι η παντελής απουσία επαφής σας με τον Ναυτεργατικό κόσμο.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρεστε στα «δίκαια και ώριμα αιτήματα του κλάδου».
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα αιτήματα του κλάδου είναι πράγματι δίκαια. Πλην, όμως, αποκλειστικά με ευθύνη δική σας -και των συμμάχων σας-, ενώ ήταν ώριμα, τα αφήσατε να σαπίσουν εξαιτίας της πολύμηνης απραξίας και αδιαφορίας που επιδείξατε, παρά το ότι επανειλημμένα σας πιέζαμε να τα προχωρήσετε και να αναλάβετε πρωτοβουλίες.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι όποιες προσπάθειες για την επίλυση των οξυμένων και συσσωρευμένων προβλημάτων των Ελλήνων Ναυτεργατών δεν οφείλεται σε δικές σας ενέργειες, αλλά στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε μαζί με τα Σωματεία μας σε όλους τους αρμόδιους φορείς από τους οποίους με δική σας υπαιτιότητα απουσιάζει παντελώς και ηχηρά η Ομοσπονδία μας, ήτοι το δευτεροβάθμιο όργανο των Ελλήνων Ναυτεργατών αποστερώντας
έτσι από τους τελευταίους τη δυνατότητα για τη συντεταγμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Επειδή, όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά τη μεθόδευση που επιχειρείτε, σας δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ελλήνων Ναυτεργατών δεν είναι αντικείμενο απόδειξης υπέρ του εκάστοτε Γενικού Γραμματέα που προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να κρατηθεί στην καρέκλα.

Μην προσπαθείτε, λοιπόν, να αποκομίσετε οφέλη και να καρπωθείτε τις συνεχείς προσπάθειες και αγώνες των Σωματείων μας για δικό σας όφελος γιατί το μόνο που καταφέρνετε να πετύχετε, είναι μια ακόμα πιο ηχηρή αποστροφή και καταδίκη σας από τους Έλληνες Ναυτεργάτες.

Τα οξυμμένα και συσσωρευμένα προβλήματα των Ελλήνων Ναυτεργατών σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελέσουν πράξη στο πολυπαιγμένο από εσάς έργο για την παραμονή σας στην εξουσία.

Τα οξυμμένα και συσσωρευμένα προβλήματα των Ελλήνων Ναυτεργατών απαιτούν άμεσες και δυναμικές λύσεις για τις οποίες χρειάζεται άμεσα αλλαγή σελίδας στην Π.Ν.Ο. με μοναδικό γνώμονα μια ισχυρή Π.Ν.Ο. δίπλα στον Έλληνα Ναυτεργάτη.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΞΥΜΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΡΚΗ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΤΕ ΩΣ ΤΙΜΗΤΕΣ.
ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Π.Ν.Ο. ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟ 16-12-2019 ΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ.

Πειραιάς 17-1-2020
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ν.Ο.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν. ΠΑΣΗΣ ΤΑΞΕΩΣ (Π.Ε.Π.Ε.Ν.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΡΧΙΘΑΛΑΜΗΠΟΛΩΝ – ΘΑΛΑΜΗΠΟΛΩΝ Ε.Ν.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ Ε.Ν.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ε.Ν.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Μ.Ε.Κ. Ε.Ν.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ & ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΤΑΞΕΩΣ Ε.Ν.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ Ε.Ν.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ Ε.Ν.«Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΝΑΥΤΩΝ MΟΤΟΡΣΙΠΣ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΩΝ & ΟΧΗΜΑΤΑΓΩΓΩΝ (ΦΕΡΡΥ ΜΠΟΤ) ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ Ε.Ν. «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,693ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα