Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Επιστρέφουν οι επισκευές και οι συντηρήσεις πλοίων στο λιμάνι του Βόλου

Επιστρέφουν οι ναυπηγοεπισκευαστικές δραστηριότητες, τις οποίες στερήθηκε επί επτά χρόνια το λιμάνι του Βόλου, με αποτέλεσμα ο κόσμος των ναυπηγείων και οι οικογένειές τους να φεύγουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας.

Σε συνάντηση που είχαν προχθές στο υπουργείο Ναυτιλίας ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και ο πρόεδρος του Οργανισμού λιμένα Βόλου Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστο Λαμπρίδη, αποφασίστηκε η αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας στο Βόλο και προς αυτήν την κατεύθυνση θα υπάρξει ρύθμιση.

Η εν λόγω ρύθμιση, όπως ενημέρωσε ο κ. Σταυριδόπουλος, θα αφορά στην επιθεώρηση, επισκευή και συντήρηση πλοίων με δραστηριότητες ήπιου χαρακτήρα που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον. Για την εκτέλεση ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων θα αναζητηθεί χώρος στο λιμάνι του Βόλου.

Η ναυπηγοεπισκευή στο Βόλο έπαυσε τα έτη 2009-2010 με ρύθμιση του συστήματος που επέτρεψε τέτοιες δραστηριότητες να γίνονται μόνο στα λιμάνια της Ελευσίνας και του Πειραιά. Εκτοτε ο Βόλος μπορούσε μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως βλάβης σε κάποιο πλοίο, να κάνει μία μικρή επισκευή.

Ωστόσο, η πόλη έχει αρκετά εξειδικευμένα συνεργεία, κάθε είδους θεμάτων, που μπορεί να παρουσιάσει ένα πλοίο ιδιωτικό ή εμπορικό, μεγάλο ή μικρό. «Αναφερόμαστε πάντοτε σε ελαφριές επισκευές και όχι βαριές. Μας ενδιαφέρει οι ναυπηγοεπισκευαστικές δραστηριότητες να διευρύνουν τη δυνατότητα στον κόσμο να βρει δουλειά, καθώς αυτή τη στιγμή πολλά συνεργεία φεύγουν στο εξωτερικό με τις οικογένειές τους και ο κύκλος εργασιών που κάνουν δεν κυκλοφορεί στο Βόλο» επισήμανε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του ΟΛΒ ανέφερε ότι ο υπουργός ήταν θετικός στην αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος, ώστε το λιμάνι να μπορέσει να αναπτύξει αυτό το κομμάτι. «Εμείς θα αναζητήσουμε το χώρο που γίνονται οι επισκευές και οι συντηρήσεις» πρόσθεσε.

Οι άνθρωποι της ναυπηγείων είχαν επισκεφτεί πέρυσι τον ΟΛΒ και είχαν θέσει το αίτημά τους για την παραχώρηση χώρου. «Είχαμε δεσμευτεί ότι θα ασχοληθούμε» κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΛΒ.

Κατερίνα Μαρούγκα (Ταχυδρόμος)

thessaliaeconomy.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,786ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα