Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Εργασίες αναβάθμισης σε λιμάνια του Νομού Χανίων- Ξεκίνησε η εκβάθυνση στη Γαύδο

Εργασίες εκβάθυνσης βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γαύδο από το Λιμενικό Ταμείο Χανίων προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία του λιμανιού του νησιού. Την ίδια στιγμή το Λιμενικό Ταμείο Χανίων είναι έτοιμο να ξεκινήσει άμεσα μια σειρά από εργασίες στα βασικά λιμενικά έργα του νομού.

Aναφορικά με τις εργασίες εκβάθυνση στη Γαύδο η δήμαρχος κ. Γκέλυ Καλλίνικου μιλώντας στα “Χ.Ν.” τόνισε πως «είναι ένα αναγκαίο έργο για το οποίο δρομολογήθηκε η εκτέλεση του από το Λιμενικό Ταμείο Χανίων. Το λιμάνι μας παρουσίαζε πρόβλημα και είχε ανάγκη αυτή την εκβάθυνση. Αν το έργο δεν γίνονταν φέτος το χειμώνα τότε το καλοκαίρι πιθανόν να είχαμε πρόβλημα και να μην μπορούν να γίνουν δρομολόγια.»
Παράλληλα η κ. Καλλίνικου επισήμανε την ανάγκη το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να εκπονήσει μια σχετική μελέτη ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα του μπαζώματος του λιμανιού της Γαύδου.
Αναφορικά με τα άλλα έργα στα λιμάνια των Χανίων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Λιμενικού Ταμείου τις επόμενες ημέρες ξεκινούν μια σειρά από παρεμβάσεις όπως:

• ΣΟΥΔΑ: Συντήρηση αποθήκης στο λιμενικό τμήμα του λιμανιού αλλά και εργασίες συντήρησης στους χερσαίους χώρους του αλιευτικού λιμανιού της Σούδας. Επίσης ανακτασκευή οδοστρώματος σε τμήμα της παραλιακής οδούς του λιμανιού.

• ΚΙΣΑΜΟΣ: Διαμόρφωση χερσαίων χώρων στο λιμάνι της Κισάμου.

•ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ: Εργασίες αποκατάστασης στη ράμπα εξυπηρέτησης σκαφών στον προβλήτα “Σκάλα”.

• ΚΑΛΥΒΕΣ: Το επόμενο διάστημα ξεκινούν εργασίες συντήρησης των χερσαίων εγκαταστάσεων στις Καλύβες του Δήμου Αποκορώνου.

• ΓΑΛΑΤΑΣ: Συντήρηση και διαμόρφωση λιμενικών υποδομών στο λιμενίσκο Κάτω Γαλατά.

• ΜΑΡΑΘΙ: Συντήρηση χερσαίων χώρων στο λιμενίσκο Μαραθίου.

haniotika-nea.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,531ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
655ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα