Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Εσπερίδα της FORTHcrs στο δίκτυο των συνεργαζόμενων τουριστικών γραφείων

Την ετήσια εσπερίδα της για την ενημέρωση του Δικτύου τουριστικών γραφείων σχετικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο του τουρισμού, τις πρωτοποριακές λύσεις και τις τάσεις στη διακίνηση εισιτηρίων και κρατήσεων στην Ακτοπλοΐα, πραγματοποίησε η  FORTHcrs, θυγατρική της Forthnet, ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της.

Στην εσπερίδα παρευρέθηκαν περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από την Αττική, την Περιφέρεια και το Εξωτερικό, εκπρόσωποι του Ακαδημαϊκού χώρου και συνεργάτες. Στην εκδήλωση έλαβαν χώρα τέσσερις παρουσιάσεις από στελέχη της εταιρείας ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με θέμα «Νέες τάσεις και ανάγκες στην Ακτοπλοΐα, ως μέσο μεταφοράς, ως μέσο τουρισμού, ως μέσο οικονομίας» , την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Μηνάς Τσαμόπουλος.

Στη συζήτηση συμμετείχαν και απάντησαν σε ερωτήσεις ο κ. Μιχάλης Σακκέλης – Πρόεδρος ΣΕΕΝ, ο κ. Γιώργος Παπαδομιχελάκης –  Πρόεδρος ΔΣ ΚΤΕΛ Αττικής, ο κ. Ηλίας Κολοβός –Υποδιευθυντής Δ/νσης Αναπτύξεως Εταιρικών Συνεργασιών & Head of Merchant Acquiring AlphaBank, ενώ το πάνελ ολοκληρώθηκε με την παρουσία μέσω Skype της κας. Μαρίας Λεκάκου- Καθηγήτριας τμ. Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών υπηρεσιών Παν. Αιγαίου.

Η κεντρική παρουσίαση έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της FORTHcrs κ. Γιώργο Παπασταματίου ο οποίος εστίασε στη στρατηγική της εταιρείας για τον Ταξιδιωτικό Πράκτορα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις υψηλές συνεχείς επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει η FORTHcrs σε τελευταίας τεχνολογίας υποδομές. Παρουσιάστηκαν, επίσης, πρωτοποριακές εφαρμογές για τον κλάδο της ακτοπλοΐας, των οδικών μεταφορών και του τουρισμού ενώ τονίστηκαν ιδιαιτέρως οι εφαρμογές που έχει αναπτύξει η εταιρεία, όπως οι δια-μεταφορικές δράσεις (intermodal, multimodal transportation), τα συστήματα κρατήσεων πολλαπλών υπηρεσιών (multi-services booking systems) και συστήματα επιχειρησιακής ευφυΐας (business intelligence).

Ο κος Παπασταματίου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Με μεθοδικές ενέργειες έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε μια ελληνική εταιρεία, την FORTHcrs, ως κορυφαίο πάροχο συστημάτων κρατήσεων για την ακτοπλοΐα σε όλη την Ευρώπη».

Σχετικά με τη FORTHcrs: Η FORTHcrs,  από το 2000 είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που εξειδικεύτηκε στην τουριστική βιομηχανία μέσω του λογισμικού και των εφαρμογών της στην ηλεκτρονική διανομή κρατήσεων και εισιτηρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πελατολόγιο της περιλαμβάνει περισσότερες από 70 ακτοπλοϊκές εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διαχείριση περισσότερων των 90.000 δρομολογίων, περισσότερα από 7.000 τουριστικά γραφεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό (φυσικά και διαδικτύου), ενώ η εταιρεία επιβεβαιώνει κάθε χρόνο την αναπτυξιακή της πορεία, καθώς επεκτείνεται σταθερά στην Μεσόγειο και την υπόλοιπη Ευρώπη. Ταυτόχρονα αναπτύσσεται ραγδαία σε συνεργασίες με εταιρείες λεωφορείων, διαμονής και παραγωγής εκδηλώσεων πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Ήδη, εδώ και δύο χρόνια, λειτουργεί η θυγατρική της εταιρείας στην Ιταλία, ενισχύοντας το διεθνή χαρακτήρα της.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,704ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα