Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Εξηγήσεις από την ΑΝΕΣ σχετικά με τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια του ΠΡΩΤΕΥΣ

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας μεγάλης ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού που ταξιδεύει από και για τις Β. Σποράδες και θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς (επιβάτες , δημοτικές αρχές, επαγγελματικούς φορείς) για το τι πραγματικά συμβαίνει με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο μας «ΠΡΩΤΕΥΣ» και εμφανίζεται να έχει σημαντικές καθυστερήσεις.

1. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του Υπουργείου Ναυτιλίας, κατά την  περίοδο αυτή στη γραμμή των Β.Σποράδων έπρεπε να έκτελούν δρομολόγια από το λιμάνι του Βόλου 3 Ε/Γ-Ο/Γ πλοία. Δυστυχώς και για λόγους που είναι γνωστοί τοις πάσοι , δρομολόγια εκτελεί μόνο το δικό μας πλοίο.

2. Τα δρομολόγια του «ΠΡΩΤΕΥΣ» σχεδιάστηκαν έχοντας ως δεδομένο ότι θα είναι τρία πλοία στη γραμμή και όχι ότι θα είμασταν μόνοι μας.

3. Τα εγκεκριμένα μας δρομολόγια εκτελούνται σύμφωνα με τους δηλωμένους χρόνους του ταξιδίου με βάση την ταχύτητα του πλοίου χωρίς καμμία καθυστέρηση όσον αφορά τη διάρκεια του πλου μεταξύ των λιμένων.

4. Οι καθυστερήσεις, που ομολογουμένως υπάρχουν, οφείλονται αποκλειστικά στη μεγάλη συσσώρευση επιβατών και κυρίως φορτηγών οχημάτων που υπάρχει στα λιμάνια λόγω της μη ύπαρξης άλλου πλοίου στη γραμμή. Επουδενί λόγο δεν οφείλεται σε δική μας αμέλεια ή αστοχία στον σχεδιασμό των δρομολογίων. Όταν όμως συγκεντρώνεται τέτοιο πλήθος κόσμου και φορτηγών οχημάτων ιδιαίτερα στο λιμάνι της Σκιάθου, τότε είναι αναπόφευκτο η παραμονή στο κάθε λιμάνι να υπερβαίνει κατά πολύ το εγκεκριμένο μας χρόνο.

5. Εκφράζουμε τη λύπη μας για την ταλαιπωρία αυτή που δεν οφείλεται όμως σε δική μας ευθύνη .Η εταιρεία μας ΑΝΕΣ ,εταιρεία λαϊκής βάσης και το πλήρωμα του «ΠΡΩΤΕΥΣ» καταβάλλουμε κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους επιβάτες και τους επαγγελματίες των νησιών.

6. Το μόνο που ζητούμε είναι κατανόηση από όλους.

Για την  εταιρεία

Β.Παπακαλοδούκας

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,032ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
642ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα