Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ευρυδίκη: η κακοκαιρία συνεχίζεται

Η Ευρυδίκη συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας, δίνοντας την Τετάρτη 15/11, από τι πρωινές ώρες, ισχυρά  φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα ενώ θα βρέχει κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, με μεγάλα ύψη βροχής να αναμένονται σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στην Πιερία). Στα νησιά του Αιγαίου, στην  Κρήτη και στα Δωδεκάνησα δεν αναμένονται φαινόμενα.

Ο χάρτης παρουσιάζει τη θέση του χαμηλού το βράδυ της Τετάρτης 15/11 και τις βροχές που αναμένονται από το μεσημέρι ως το βράδυ της ίδια ημέρας.

Την Πέμπτη 16/11 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να αναμένονται σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και  της Πελοποννήσου. Στα νησιά του Αιγαίου, στην  Κρήτη και στα Δωδεκάνησα δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα. Στιγμιότυπα της προβλεπόμενης βροχής για το πρωί κιαι το απόγευμα της Πέμπτης δίνονται παρακάτω:

Την Παρασκευή 17/11 υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα να επηρεαστεί από Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά, αλλά ακόμα είναι αρκετά νωρίς ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν τελικά θα σχηματιστεί και ποια πορεία θα ακολουθήσει. Κυκλώνες τέτοιου τύπου χει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes.  Ο πιο πρόσφατος που παρατηρήθηκε στην περιοχή μας ήταν στις 30-31 Οκτωβρίου του 2016, προκαλώντας προβλήματα στην Κρήτη.

Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη
ΕΑΑ – Πεντέλη, 
meteo.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,791ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
665ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα