Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Φρέσκος αέρας πνέει στο λιμάνι της Ραφήνας

Σκληρή δουλειά περιµένει το νέο ∆ιοικητικό Συµβούλιο του Οργανισµού Λιµένος Ραφήνας (ΟΛΡ),το οποίο ανέλαβε πρόσφατα το τιµόνι του λιµανιού της πόλης µας. Και αυτό σε δύο βασικές κατευθύνσεις: να βρεθεί η χρυσή τοµή συνεργασίας µε τη δηµοτική αρχή –προς όφελος των δηµοτών- αλλά και να αποκατασταθούν δυσαρµονίες που έχουν καταγραφεί.

Το βασικότερο πρόβληµα που θα αντιµετωπίσουν ο νέος πρόεδρος Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, η ∆ιευθύνουσα Σύµβουλος Αικατερίνη Αδαµοπούλου-Κουτσογιάννη, µαζί µε τα υπόλοιπα µέλη του Συµβουλίου, είναι να αποκαταστήσουν αδικίες και παραλήψεις της προηγούµενης ∆ιοίκησης ως προς τη σχέση της µε τον ∆ήµο και τα προβλήµατα που δηµιουργεί η λειτουργία του λιµανιού. Οι πληροφορίες µας αναφέρουν πάντως πως υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές για εποικοδοµητική συνεργασία. Επιπροσθέτως είµαστε σε θέση να γνωρίζουµε πως η νέα διοίκηση του Οργανισµού γνωρίζει άριστα το τι έχει συµβεί στοπαρελθόν (λάθη, εντάσεις, παραλείψεις) και υπάρχει σαφής πρόθεση να διορθωθούν.

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγµα δυσλειτουργίας είναι ότι η όποια συνεργασία υπήρχε µεταξύ ΟΛΡ και ∆ήµου τα τελευταία χρόνια είχε… εκµηδενιστεί, και οι σχέσεις έχουνφθάσει στο ναδίρ.

Ενδεικτικά να αναφέρουµε ότι σηµεία τα οποία ήταν στα σύνορα µεταξύ χερσαίας ζώνης και πόλης εγκαταλεί-φθηκαν ή παραµελήθηκαν µερικώς, όπως επίσης δεδοµένη είναι και η άσχηµη εικόνα που υπήρχε σε διάφορα σηµεία ευθύνης του ΟΛΡ αν και είχαν πραγµατοποιηθεί αναθέσεις έργων.

Από την άλλη πλευρά είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας του νέου ∆Σ να λυθεί µια και καλή ένα σοβαρό και πάγιο αίτηµα όλων των δηµοτικών αρχών του δήµου. Η ∆ηµοτική αρχή όπως δηλώνει στην POLIS ο ∆ήµαρχος Βασίλης Πιστικίδης, ευελπιστεί σε έναν εποικοδοµητικό διάλογο παρά τις διαπιστώσεις ότι «κανένα τοπικό φιλοκυβερνητικό στέλεχος δεν κρίθηκε ικανό να συµµετέχει στη σύνθεση του ∆Σ του ΟΛΡ». Παράλληλα θεωρεί «ανεξήγητη την επιµονή του ΤΑΙΠΕ∆ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να αποκλείουν άλλη µια φορά τη συµµετοχή του ∆ήµου στο ∆Σ, λες και είναι ένα κλειστό ελιτίστικο κλαµπ». Μάλιστα σε ανάρτησή του στο facebook χαριτολογώντας έδειχνε στα νέα µέλη του ∆Σ το χάρτη της Αττικής για να βρουν τη Ραφήνα. Αυτό βέβαια σε καµία περίπτωση δε σηµαίνει πως τα δύο αξιόλογα άτοµα που ανέλαβαν τις τύχες του ΟΛΡ (∆ιευθύνουσα Σύµβουλος και Πρόεδρος) επειδή δεν κατάγονται από την περιοχή, δεν έχουν την τεχνογνωσία, την εµπειρία και τη διάθεση να αφουγκραστούν την τοπική κοινωνία και τα προβλήµατα που δηµιουργεί το λιµάνι. Ίσως αυτή η αποστασιοποίηση τελικά να αποδειχθεί ευεργετική εκατέρωθεν µε γνώµονα από τη µία την αύξηση κερδών και την ανάπτυξη του λιµανιού, χωρίς όµως να παραγνωρίζονται οι δηµότες και οι ανάγκες τους.

Το νέο ∆Σ του ΟΛΡ
∆ΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Αδαµοπούλου-Κουτσογιάννη Αικατερίνη
Εκτελεστικό Μέλος

Μέλη ∆.Σ. Ο.Λ.Ρ.
Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος,
Πρόεδρος, Μη εκτελεστικό Μέλος
Καραµανέας Χαραλάµπης, Μη εκτελεστικό Μέλος
Αθανάσιος Λιάγκος, Μη εκτελεστικό Μέλος
Βησσαρίων Παντελίδης, Μη εκτελεστικό Μέλος
Αποστόλου Γεράσιµος, Εκπρόσωπος των υπαλλήλων,
Μη εκτελεστικό Μέλος
Βαλαβάνης Αλέξανδρος, Εκπρόσωπος
Φορτοεκφορτοτών, Μη εκτελεστικό µέλος

POLIS/Ιανουάριος 2017/Πάνος Δρίβας

rpn.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,035ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
641ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα