Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Γ.Γ. Λιμένων: Το λιμάνι του Βόλου έχει υποδομές

Για τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμανιού του Βόλου και ειδικότερα για την κρουαζιέρα συζήτησαν σήμερα, η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και ο Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Εγκατάστασης και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία του ΟΛΒ και τις υποδομές στο εμπορικό λιμάνι.

Αναφερόμενος στο έργο της Διοίκησης, ο κ. Λαμπρίδης τόνισε ότι έχει πετύχει τους προσδοκόμενους στόχους της, κάτι που προκύπτει μέσα από την αύξηση των εσόδων της και την κίνηση του λιμανιού.

Αναφερόμενος στην σύσταση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για την κρουαζιέρα, ο κ. Λαμπρίδης δήλωσε πως στόχος είναι να αυξηθούν τα οφέλη από αυτή, και όχι μόνο οι αφίξεις πλοίων και ο αριθμός επιβατών. Για τον λόγο αυτό – όπως είπε – έχει γίνει ιεράρχηση των λιμανιών της χώρας στα οποία πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις. Το λιμάνι του Βόλου πάντως – όπως διευκρίνισε – δεν είναι μεταξύ αυτών, καθώς διαθέτει υποδομές και προσφέρει υπηρεσίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ από την πλευρά του, αναφερόμενος στο γεγονός ότι φέτος έχουν μειωθεί σημαντικά οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου, δήλωσε πως η διοίκηση έδρασε άμεσα για να αλλάξει η κατάσταση αυτή, στοχεύοντας στην περαιτέρω προβολή του λιμανιού.

«Στόχος της διοίκησης είναι να χαράξει νέα ρότα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυριδόπουλος, προσθέτοντας πως επιδίωξη είναι να συμπεριληφθεί το λιμάνι σε ένα άλλο δρομολόγιο κρουαζιέρας, που να το συνδέει περισσότερο, με τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Αναφερόμενος δε, στον επόμενο χρόνο, επισήμανε πως οι πρώτες 18 αφίξεις έχουν ήδη δηλωθεί και ήδη διαφαίνονται κάποιες αλλαγές.

ert.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,035ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
641ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα