Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

«Γαλάτεια»: εμμονή της κακοκαιρίας μέχρι το Σάββατο

Το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού «Γαλάτεια» το πρωί της Τετάρτης 08/03 βρίσκεται στην  ευρύτερη περιοχή του κεντρικού Ιονίου, με πορεία προς τα νότια μέσα στην ημέρα. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι το πρωί της Τετάρτης έχουν καταγραφεί  στη Δυτική Μακεδονία, στην Δυτική Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω βίντεο από τη Σάμο (επιμέλεια: Μανώλης Θράβαλος)

Σημειώνουμε επίσης ότι η παρουσία της Γαλάτειας στη Μεσόγειο και ο έντονος κυματισμός που προκαλεί, προκάλεσε την πτώση στη θάλασσα της διάσημης βραχώδους αψίδας στο νησί Γκόζο της Μάλτας. Οπώς διακρίνεται και στο σχήμα παρακάτω από το μοντέλο υπολογισμού ύψους κύματος τους Αστεροσκοπείου Αθηνών, το πρωί της Τετάρτης το ύψος κύματος στην περιοχή της Μάλτας ξεπερνούσε τα 6 μέτρα (περιοχή εντός του κύκλου).

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που θα προκαλέσει η Γαλάτεια τις επόμενες ημέρες συνοψίζονται στη συνέχεια:

Την Τετάρτη 08/03 οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν σχεδόν  στο σύνολο της χώρας, με τα εντονότερα  φαινόμενα σε περιοχές της Μακεδονίας, της Κεντρικής Ελλάδας, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου. Την  Πέμπτη 09/03 τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά. Σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν σε μεγάλο μέρος της χώρας την Παρασκευή 10/03 και το Σάββατο 11/03.

Οι νότιοι άνεμοι θα παραμείνουν πολύ ενισχυμένοι στο Αιγαίο και την Τετάρτη, ενώ στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς από το απόγευμα. Σταδιακή στροφή των ανέμων σε βόρειους αναμένουμε στο Αιγαίο από το απόγευμα της Πέμπτης.

Στους παρακάτω προγνωστικούς χάρτες δίνεται η θέση της «Γαλάτειας» και οι βροχές που θα προκαλέσει το μεσημέρι της Τετάρτης 08/03 και το μεσημέρι της Πέμπτης 09/03.

Λεπτομέρειες για τη εξέλιξη της Γαλάτειας θα δοθούν με νεώτερες ανακοινώσεις.

Σας υπενθυμίζουμε πως με τη χρήση της υπηρεσίας METEONOW μπορούν, όσοι το επιθυμούν, να αναφέρουν καιρικά φαινόμενα από το κινητό τους. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται εδώ.

 

Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη
Τετάρτη 08/03/2017, Ώρα 0830
ΕΑΑ-Πεντέλη
meteo.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,791ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα