Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Για δεξαμενισμό το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ

Πλώρη για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος έχει βάλει αυτή την ώρα, το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, προκειμένου να εκτελέσει έκτακτο δεξαμενισμό στην πλωτή δεξαμενή ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΙΙ, του Ο.Λ.Π.

Να θυμίσουμε, πως σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που εκδόθηκε στις 29/10 :

“Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ” Ν.Π. 11732, ότι κατά τον ελλιμενισμό του στο λιμένα Νεάπολης Βοιών απώλεσε τον καταπέλτη του .

Άμεσα στο σημεία έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών όπου διαπίστωσαν τα ανωτέρω.

Ο πλοίαρχος του ”ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ” ενημέρωσε ότι για την ασφάλεια του πλοίου πρόκειται να κινηθεί προς όρμο Βατικών για ασφαλές αγκυροβόλιο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Η παραπάνω κίνηση δεν κατέστη δυνατή λόγω των ισχυρών ανέμων και την απώλεια κάβων του πλοίου, με αποτέλεσμα να επέλθει επικάθιση του πλοίου σε αμμώδη πυθμένα του λιμένα Νεάπολης.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ από το  Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης- αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.”

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,017ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
642ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα