Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Για την Αλιαγα ταξιδεύει ρυμουλκούμενο το ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ

Το τελευταίο του ταξίδι στο Αιγαίο, πραγματοποιεί αυτή την ώρα, το ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ, ρυμουλκούμενο από το WORLD TUG 1 και με τελικό προορισμό την παραλία της Αλιαγα. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε στις 23 Ιουνίου, από το ισπανικό λιμάνι Algeciras και είχε ενδιάμεσο σταθμό την Messina.

Να πούμε πως το ταχύπλοο της NEL LINES ναυπηγήθηκε το 1995, με το όνομα NGV ASCO, στα ναυπηγεία Alstom Leroux της Γαλλίας. Υπήρξε αδελφό πλοίο με το KALLI P.(ex.ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ, NGV ALISO), το οποίο ευτυχώς έχει γλυτώσει προσωρινά και παραμένει δεμένο στο Πέραμα. Μέχρι και το Μάιο του 2005, το ταχύπλοο ταξίδεψε με τα σινιάλα της SNCM, στη Δυτική Μεσόγειο, οπότε και αγοράστηκε από την C-LINK, ιδιοκτησίας Απόστολου Βεντούρη και μετονομάστηκε σε ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ.

Έφτασε στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, στις 29/5/2005, με Πλοίαρχο τον Cpt Γιάννη Σκλαβούνο. Πραγματοποίησε το πρώτο του δρομολόγιο στα ελληνικά νερά, στις 9/7/2005, δρομολογημένο στη γραμμή Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Πάρος-Λαύριο.Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2006, μαζί με το ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ αναχωρεί για την Αίγυπτο, αλλάζοντας το όνομα του σε RED SEA II. Μετά από 2 χρόνια παροπλισμού στην Αίγυπτο, στις 31/7/2009  επιστρέφει στο Πέραμα. Στις αρχές του 2010 ξαναπαίρνει το όνομα ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ  και δρομολογείται για μικρό χρονικό διάστημα στη γραμμή Λαύριο-Ψαρά-Μεστά Χίου.

Στα τέλη Ιουλίου του 2010, η NEL LINES, σε συνεργασία με την EUROPEAN SEAWAYS, το δρομολογεί στην γραμμή Μπάρι-Δυρράχιο.Εκεί θα παραμέινει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2010, οπότε και θα αναχωρήσει για την Κρήτη, πραγματοποιώντας δρομολόγια από Ηράκλειο για Σαντορίνη. Το καλοκαίρι του 2011, το βρίσκουμε να πραγματοποιεί δρομολόγια  στη γραμμή Αγ. Κωνσταντίνος – Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος. Στις 11 Ιουλίου του 2012, με Πλοίαρχο τον Cpt Λεονάρδο Παλαιολόγο, αναχωρεί από τον Πειραιά, για τη Δυτική Μεσόγειο, ναυλωμένο από την INTER LINES, για την πραγματοποίηση δρομολογίων στη γραμμή Algeciras (Ισπανία)- Tanger Med (Μαρόκο). Ένα δρομολόγιο που ξεκίνησε με τον Cpt Λεονάρδο ως Πλοίαρχο και ήταν αυτό με το οποίο ο Cpt Λεονάρδος έκλεισε τον κύκλο του στα ταχύπλοα-επιβατικά πλοία και συνέχισε στα ro-ro tanker.

Δυστυχώς απο εκεί και πέρα η ιστορία γνωστή. Παροπλισμένο για 4 χρόνια στο ισπανικό λιμανι Algeciras, στις 21/4/2017 ημι-βυθίζεται, προκαλώντας ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Στις 3/10/2017 ξεκινάει η επιχείρηση ανέλκυσης του ενώ στις 23/6/2018 αναχωρεί ρυμουλκούμενο από την Ισπανία, για την παραλία του διαλύτη, στη Τουρκία. Αυτή είναι η ιστορική αναδρομή του ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ που δυστυχώς δεν κατάφερε να στεριώσει σε κάποια γραμμή και σήμερα πραγματοποιεί το τελευταίο του ταξίδι.

Παραπάνω σημερινή φωτογραφία του ταχύπλοου, ανοιχτά της Κέας, για την οποία ευχαριστούμε τον φίλο μας που μας την έστειλε.

 

 

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα