Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

GRECIA: Το τελευταίο του ταξίδι προς την Αλίαγα και ο αποχαιρετισμός του στα παράλια της Τουρκίας (VIDEO)

Πολλοί λένε πως τα πλοία είναι άψυχα αντικείμενα. Κι όμως αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Είναι ζωντανά και έχουν ψυχή. Στο εσωτερικό τους, ζούνε καθημερινά, δεκάδες ναυτικοί που τα υπηρετούνε και τα φροντίζουνε. Μαζί με τους εκατοντάδες επιβάτες που φιλοξενούν στους κοινοχρηστους χώρους τους, αποτελούν πλωτές πολιτείες που έχουν δύναμη και ζωή. Ωσπου να έρθει εκείνη η ώρα, που το ταξίδι της ζωής για αυτά τελειώνει. Μία δύσκολη στιγμή, που πλοίο και πλήρωμα, καλούνται να αντιμετωπίσουν με δυσκολία.

Γυρνάμε τον χρόνο πίσω, στις 12/10/2010, τότε που το GRECIA, με Πλοίαρχο τον Cpt Αδάμ Ανδρουλιδάκη, αναχωρεί αυτοδύναμο και περήφανο, από την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, για το τελευταίο του ταξίδι για την Αλίαγα της Τουρκίας. Καθόλη τη διαδρομή, το πλοίο έπλεε με ταχύτητες που άγγιξαν τους 18 κόμβους, ταχύτητες που θα άγγιζε και σε ένα κανονικό ταξίδι ρουτίνας. Την επόμενη ημέρα φτάνει στις τουρκικές ακτές. Με 3 μακρόσυρτους συριγμούς ακουμπάει στην ακτή και το πλήρωμα του συγκινημένο το αποχαιρετά για τελευταία φορά….

Όλες αυτές οι εικόνες του τελευταίου ταξιδιού του GRECIA, αποτυπώθηκαν σε 2 συγκινητικά video, που έχουν ανέβει από τον κ.Στέλιο Αξιώτη, στο YOUTUBE, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε εμάς τους καραβολάτρες και όχι μόνο.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,649ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
659ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα