Νάπολη, 4 Δεκεμβρίου 2023: Ο Εμανουέλε Γκριμάλντι τιμήθηκε ως Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς στα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία Lloyd’s List 2023, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental στην Αθήνα.

Φέτος τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία Lloyd’s List γιόρτασαν την 20η επέτειό τους. Από την έναρξή τους το 2004, η εκδήλωση έχει βάλει στο επίκεντρο τον αξιοσημείωτο δυναμισμό και τον επαγγελματισμό της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, καθώς και τις συνεχώς εξελισσόμενες δεξιότητες και υπηρεσίες που παρέχονται στο ελληνικό ναυτιλιακό cluster. Διατήρησε επίσης τη φήμη της αξιοπιστίας και της δικαιοσύνης, που βασίζεται στο υψηλό επίπεδο των κριτηρίων του κλάδου όλα αυτά τα χρόνια.

Προσθέτοντας κύρος στην αναγνώριση του Εμανουέλε Γκριμάλντι είναι το γεγονός ότι είναι το πρώτο άτομο που το έλαβε δύο φορές: είχε ήδη βραβευτεί ως η Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς κατά τη διάρκεια της έκδοσης του 2011 των Βραβείων Lloyd’s List Greek Shipping Awards.