Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Η ακτοπλοϊκή επανασύνδεση του Ρεθύμνου με τον Πειραιά στο αναπτυξιακό συνέδριο της Κρήτης από τον ΟΔΙΑΣ

Στο αναπτυξιακό συνέδριο της Κρήτης στο Ηράκλειο θα βρεθεί αντιπροσωπία της ΟΔΙΑΣ με σκοπό τη συζήτηση με υπουργούς της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο της επιβατικής επανασύνδεσης μετά από χρόνια, του λιμανιού του Ρεθύμνου με αυτό του Πειραιά. Η Ομάδα Διαχείρισης Ακτοπολοϊκής Σύνδεσης Ρεθύμνου ασχολείται επισταμένα με το θέμα, χτυπώντας πόρτες ναυτιλιακών, αυτοδιοικητικών, εφοπλιστών και υπουργών, μήπως και βρεθεί λύση στον χρόνιο ναυτικό αποκλεισμό του Ρεθύμνου.

Ως «επιεικώς απαράδεκτο» χαρακτηρίζουν το γεγονός ότι ουδείς από τους ιθύνοντες, δεν έθεσε ως σημαντικό θέμα για το Ρέθυμνο, στο αναπτυξιακό συνέδριο της Κρήτης, την άρση του ναυτικού αποκλεισμού από τον Πειραιά, του νομού Ρεθύμνου, τα μέλη της Ομάδας Διαχείρισης Ακτοπολοϊκής Σύνδεσης Ρεθύμνου.

Ο Κοσμάς Περπιράκης, μέλος του ΟΔΙΑΣ, δηλώνει ότι η Ομάδα έχει απευθυνθεί στη νομαρχιακή επιτροπή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στην περιφέρεια Κρήτης, ζητώντας ακρόαση σε κάποιο από τα τραπέζια διαλόγου που θα φιλοξενηθούν στο αναπτυξιακό συνέδριο της Κρήτης στο Ηράκλειο στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν σε τραπέζι διαλόγου με κάποιον από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς ίσως και με αμφότερους, τον Χρήστο Σπίρτζη και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπουργούς υποδομών – μεταφορών και ναυτιλίας – νησιωτικής πολιτικής αντίστοιχα.

Πάντως το τελευταίο διάστημα τα μέλη της Ομάδας έχουν έρθει σε επαφές με τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες και με κύκλους εφοπλιστών, χωρίς να έχουν αποσπάσει κάποια θετική απάντηση, παρότι θεωρούν ότι η γραμμή Ρέθυμνο – Πειραιάς – Ρέθυμνο είναι βιώσιμη λόγω τουρισμού, το καλοκαίρι και φοιτητών, το χειμώνα.

Πηγή: cretedoc.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,671ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα