Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Η ΑΝΕΚ LINES με ρώσικη εταιρεία ετοιμάζουν ναυτιλιακό κολοσσό

Σε συμφωνία για το κτίσιμο ενός ναυτιλιακού κολοσσού έχουν καταλήξει η ΑΝΕΚ Lines  και μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κρουαζιέρας, η ρωσική Smolny, που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη. Η συμφωνία, στην οποία αναφέρεται σήμερα η εφημερίδα Kommersant της Αγίας Πετρούπολης, προβλέπει τη συμμετοχή μιας ακόμα εταιρείας, της Litinus Group, που έχει έδρα στο Ρέθυμνο αλλά και γραφεία στο Κίεβο και ασχολείται με τις πωλήσεις ακινήτων. Στο εταιρικό σχήμα θα υπάρξει και μια τέταρτη εταιρεία, η Prime Bulk, που παρέχει συμβουλευτικές επενδυτικές υπηρεσίες.

Στόχος του εγχειρήματος είναι η δημιουργία μιας μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας επιβατικών μεταφορών που θα δραστηριοποιείται καταρχήν στη Βαλτική, χωρίς να αποκλείεται αργότερα να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στη Μεσόγειο ή σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με την Kommersant, η πλειοψηφία του 51% της νέας εταιρείας θα ελέγχεται από τη ρωσική πλευρά ενώ η ΑΝΕΚ θα έχει συμμετοχή με ένα πλοίο μεταφορικής ικανότητας 2.500 επιβατών. Στόχος είναι η κρουαζιέρα στην καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και ο χειμερινός τουρισμός που είναι αναπτυγμένος στην περιοχή των χωρών της Βαλτικής, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,410ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
647ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα