Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Η ΑΝΕΚ LINES πρέσβειρα του ελληνικού πολιτισμού, του τουρισμού & της γαστρονομίας

Η ΑΝΕΚ LINES φιλοξένησε με εξαιρετική επιτυχία, στο υπερσύγχρονο Συνεδριακό της Κέντρο στα Χανιά, την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, Συνέντευξη Τύπου με θέμα την ενίσχυση της συνεργασίας και δικτύωσης της πόλης του Fermo και της Περιφέρειας Marche της Ιταλίας με το Δήμο Πλατανιά.

O Mr Massimo Di Giacomo, Premium Sales Agent ANEK ΙTALIA, μιλώντας στους δημοσιογράφους για την ελληνοϊταλική συνεργασία και την διεθνή έκθεση Tipicita.

Την συνέντευξη παραχώρησαν από κοινού η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Πλατανιά και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (ΕΒΕΧ), με εκπροσώπους της πόλης Fermo, της Περιφέρειας Marche καθώς και της έκθεσης Tipicita.

Με σημείο αναφοράς το φεστιβάλ «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός» που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά στο διάστημα 22-24 Σεπτεμβρίου, η εκδήλωση εστίασε στις κοινές δράσεις των δύο μερών στο χώρο του πολιτισμού, του τουρισμού και της γαστρονομίας.

O Mr Massimo Di Giacomo, Premium Sales Agent ANEK ΙTALIA, μιλώντας στους δημοσιογράφους για την ελληνοϊταλική συνεργασία και την διεθνή έκθεση Tipicita.

Ο κ. Σπ. Πρωτοπαπαδάκης, Αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς στην ΑNEK LINES να υποδεχόμαστε και να φιλοξενούμε σημαντικούς Οργανισμούς και Φορείς,που θέτουν τις βάσεις για την επόμενη μέρα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και του τόπου μας. Η ΑΝΕΚ LINES θα συνεχίσει να στηρίζει με όσα μέσα διαθέτει κάθε προσπάθεια που ενισχύει τόσο τη διατήρηση, όσο και την εξέλιξη της παράδοσής μας, κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην αναβάθμιση του τουρισμού και μεταφέρει την  Κρήτη σε όλο τον κόσμο».

Ο Δήμαρχος του Πλατανιά κ. Ι. Μαλανδράκης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με χαρά φιλοξενήσαμε στα πλαίσια του 8ου φεστιβάλ “ ΓΗ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ” , τους συναδέλφους και αγαπητούς φίλους από το Φέρμο – του αντιδημάρχου για θέματα τουρισμού και πολιτισμού και των δύο υπευθύνων της μεγάλης έκθεσης Tipicita – που  έδωσαν στο φετινό φεστιβάλ του Δήμου μας μια μεγαλύτερη εξωστρέφεια , που έχει ως στόχο την ανάπτυξη οδών συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών για θέματα γαστρονομίας, τουρισμού και πολιτισμού, με επίκεντρο τις δυο θεματικές εκθέσεις που διοργανώνονται στον Πλατανιά και στο Fermo της Ιταλίας, στην οποία μάλιστα ο Δήμος Πλατανιά θα συμμετάσχει τον επόμενο χρόνο – από 9 έως 11 Μαρτίου – ως τιμώμενη περιοχή από τους διοργανωτές της»

Κατά την έξοδο στους παριστάμενους προσφέρθηκαν κρητικά προϊόντα σε πολυτελείς ξύλινες συσκευασίες δώρου

Συνεχίζοντας ο κ. Δημήτρης Μιχελογιάννης, Εντεταλμένος για θέματα Ανάπτυξης Περιφερειακού  Συμβούλου, τόνισε: «Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού της για την Τουριστική προβολή του νησιού και την ανάπτυξη όλων των δυναμικών εναλλακτικών μορφών  τουρισμού με χαρά συμμετέχει και στηρίζει την συνεργασία και διασύνδεση ανάμεσα στο Δήμο Πλατανιά και το Fermo της Ιταλίας. Σ’ αυτό το πλαίσιο την Άνοιξη του 20019 από κοινού η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Πλατανιάς, η ΑΝΕΚ και το ΕΒΕΧ θα προβάλλουμε τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας στο Φεστιβάλ Tipicita».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης υπογράμμισε: «Η οδός της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του Επιμελητηρίου Χανίων, την οποία ήδη μέσα από συντονισμένες πρακτικές συνέργειας «βαδίζουμε». Την Ελλάδα και την Ιταλία τις συνδέουν ούτως ή άλλως μακραίωνοι δεσμοί επιχειρηματικότητας, πολιτισμού και παιδείας.  Σε αυτή την κατεύθυνση, θεωρούμε πως Χανιά και Φέρμο μπορούν να χτίσουν ένα νέο μονοπάτι συνεργασίας, το οποίο θα θεμελιώνεται πάνω στη βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη και το πολιτιστικό επιχειρείν».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Αντιδήμαρχος του Fermo κ. Francesco Trasatti, ο οποίος ανέφερε: «Η ενίσχυση των δεσμών μας, τόσο με την Κρήτη όσο και με την Ελλάδα ευρύτερα έχει για μας μεγάλη σημασία. Δημιουργώντας γέφυρες μέσα από γόνιμες συνεργασίες ενώνουμε κουλτούρες και σχεδιάζουμε πρωτοβουλίες που πολλαπλασιάζουν τους κοινούς τόπους ανάμεσα στις πόλεις, στις χώρες, στους πολιτισμούς μας»

Στην αναμνηστική φωτογραφία, λίγο πριν την αναχώρηση των παριστάμενων από τα Κεντρικά Γραφεία της ΑΝΕΚ στα Χανιά, διακρίνονται μέλη του Δ.Σ της ΑΝΕΚ, της Περιφέρειας, των Δήμων Πλατανιά και Fermo, του ΕΒΕΧ και της Tipicita.

Τέλος ο κ. Alberto Monachesi  εκπρόσωπος της έκθεσης Tipicita, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του υπογράμμισε: « Εκ μέρους της  Tipicita θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μας για τη συμμετοχή του Δήμου Πλατανιά ως τιμώμενος Δήμος στην 27η έκθεση, που θα διεξαχθεί μεταξύ  9-11 Μαρτίου 2019 στο Fermo. Η συμβολή και η υποστήριξη της Περιφέρειας καθώς και της ANEK LINES είναι καταλυτικές για τη συνεργασία των δύο πόλεων, καθώς και για την καλύτερη αξιοποίηση των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διοργάνωση Τipicita από το 1993, προσελκύει το ενδιαφέρον τόσο σε εθνικό, όσο και παγκόσμιο επίπεδο.  Μέσα από δρώμενα και εκδηλώσεις που προάγουν και συγκεντρώνουν γεύσεις και ποικιλίες οίνου από όλο τον κόσμο, με σύγχρονο και μοντέρνο ύφος, ξεχωρίζει για τον πρωτοποριακό της χαρακτήρα.

Κατά την έξοδο στους παριστάμενους προσφέρθηκαν κρητικά προϊόντα σε καλαίσθητη συσκευασία.

Η ANEK LINES, για μια ακόμα φορά με πίστη στις προοπτικές του τόπου, στέκεται αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που προβάλλει τον πολιτισμό και ενισχύει την τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης. Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα για τον τόπο και με βαθιές ρίζες στην κρητική παράδοση, η εταιρεία ατενίζει το μέλλον,θέτει τα θεμέλια για το αύριο και ενώνει την Κρήτη με όλο τον κόσμο.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,403ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
647ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα